Zomerzoektocht Davidsfonds

Gepubliceerd op woensdag 19 juni 2024
Van 21 juni tot en met 21 september strijkt de 38ste editie van de Zomerzoektocht neer in Aarschot, Langdorp en Gelrode.

De stad Aarschot en Davidsfonds zorgen met deze vruchtbare samenwerking voor een aanzienlijke boost voor de lokale economie. De Zomerzoektocht leidt langs culturele hoogtepunten en verborgen parels in de streek.

Wie deze zomer een stukje Vlaanderen beter wil leren kennen, kan zijn ei kwijt bij de Zomerzoektocht van Davidsfonds. Na 38 jaar is de succesformule van de Davidsfonds Zomerzoektocht wel bekend: verrassende vragen langs enkele lusvormige parcours laten je samen met vrienden en familie een streek in Vlaanderen met andere ogen bekijken. Deze zomer neemt de Zomerzoektocht je mee naar de historische binnenstad van Aarschot en naar het landelijke en groene Langdorp en Gelrode.

Wie zoekt, die wint!

Wie de lussen succesvol aflegt en zo het antwoord op de vragen weet te bemachtigen, maakt kans op mooie prijzen. Er zijn onder andere een reischeque van Davidsfonds Cultuurreizen ter waarde van € 2.500, een fotoshoot, verschillende overnachtingen bij lokale etablissementen, Westmalle-pakketten en diverse cadeaubonnen te winnen.

Exclusieve streekgids met bekende koppen

Als deelnemer krijg je bovenop de zoektocht nog een extra portie cultuur met een volledig nieuwe streekgids. Vijf bekende inwoners – zanger Jente Pironet (Portland), sportanker Maarten Vangramberen, schrijfster Els Beerten, weerman Bram Verbruggen en DJ en zangeres Zohra Aït-Fath – nemen je in deze gids op sleeptouw door Aarschot, Langdorp en Gelrode. Hun inspirerende anekdotes geven je vijf keer zoveel redenen om nog eens terug te keren naar deze prachtige streek.

Voor elk wat wils

Ook dit jaar kan je kiezen uit twee zoektochten. De klassieke zoektocht is er voor de zoektochter in hart en nieren die het warmer krijgt van het speurwerk dan van de zon. De familiezoektocht zorgt, zoals de naam al verklapt, voor een ontspannende en leerrijke uitstap voor het hele gezin (of vriendengroep). Een zoektocht waarbij ouders en grootouders hun kinderen en kleinkinderen op een leuke manier kunnen laten kennismaken met de streek. Dankzij de leuke weetjes en verhalen leren ze onderweg ook nog iets bij. Kortom: dé zomeractiviteit om samen te beleven!

De Davidsfonds Zomerzoektocht loopt van vrijdag 21 juni tot en met zaterdag 21 september. Bestellen & meer informatie vind je op www.dezomerzoektocht.be.