De zomer van Park Schoonhoven

We kochten Schoonhoven aan om het terug te geven aan de Aarschottenaren en er een volwaardig ontspannings- en recreatiepark van te maken. Er is nog veel werk aan de winkel, maar je nodigen je deze zomer wel al uit om Park Schoonhoven te ontdekken, tijdens één van de zomeractiviteiten of gewoon wanneer je eens komt wandelen of langs fietst.

Gratis recreatie

Profiteer de hele zomer lang van de gratis recreatiemogelijkheden in Park Schoonhoven. Van wandelroutes tot badminton en petanque, van het speeltuintje met speelcontainer tot een kunstcontainer. Of liever lekker luieren in het gras? Het kan allemaal in Park Schoonhoven.

Expo Schoonhoven

Een leuke openluchtexpo geeft een beeld van hoe het vroeger was én zet je aan om al eens na te denken over hoe het in de toekomst kan worden.

Zomeractiviteiten

Elke vrijdag: Schoone films

De hele zomer lang speelt CC Het Gasthuis elke vrijdag een film af in de oude zwemkom in Park Schoonhoven. Rond 21 uur starten we de film op. Toegang is voor iedereen gratis.
We voorzien zitjes. Neem je zelf graag een eigen stoeltje mee? Dat kan natuurlijk ook. Een leuke film op een prachtige locatie bij valavond. Dit wil je toch niet missen?
Programma:
  • 22 juli: Babyteeth
  • 29 juli: Le Grand Bain
  • 5 augustus: Klinker Summer Cinema met Beasts of the Southern Wild
  • 12 augustus: Call Me By Your Name
  • 19 augustus: Adrift
  • 26 augustus: Swimming pool

3 juli: opening Zomer van Schoonhoven

Het is het feestelijk startschot van tal van zomerse activiteiten op het domein. We nodigen iedereen uit om mee te komen genieten van een hapje en drankje, van feestelijke muziek en gezellige randanimatie. De officiële opening vindt plaats om 13 uur.

10 juli: Vlaanderen Feest gezinsfietstocht

Naar aanleiding van de Vlaamse Feestdag organiseert de provincie Vlaams-Brabant op 10 juli al een gezellige fietstocht in Aarschot. De fietstocht is 20 kilometer lang met onderweg verschillende doe-activiteiten voor kinderen en volwassenen. ??De start is tussen 11 en 14 uur op parking Demervallei. Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht. Dat doe je via https://bit.ly/3OLDOXM.

13 juli: Schoonhoven Goes Wacko

De welgekende Wacko Woensdag van jeugdcentrum De Klinker gaat op verplaatsing! Alle jongeren vanaf 12 jaar zijn welkom in Park Schoonhoven tussen 12 en 17 uur voor een echte Wacko @ Schoonhoven!

17 juli: Klinker Zomertour

Het team van Jeugdcentrum De Klinker trekt er deze zomer weer op uit met Klinker Zomertour. Op zondag 17 juli vind je hen van 14 tot 17 uur in Park Schoonhoven, het ideale decor voor de voorstelling 'Walvis is verdwaald' van straat- en familietheater Puurlain. Daarnaast zorgt De Klinker voor een muzikaal spektakel en randanimatie. Voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

18 juli, 8 en 22 augustus: Dommelnacht

Wat kan je zoal verwachten? De natuur verkennen, dieren opspeuren, heerlijke maaltijden en toffe poppenkastshows aan het kampvuur. Slapen doen we in een transparante ‘dommel’, onder een prachtige sterrenhemel.

Maar daar stopt het nog niet. De ochtend erna genieten we van een lekker ontbijt, ontdekken we de vlinderbakken en krijgen onze jonge boswachters hun eerste boswachterdiploma. Wat een spannende en leerrijke overnachting!

Voor kinderen van 5 tot 10 jaar met begeleid(st)er.

Tickets? https://www.hetgasthuis.be/voorstelling/3425/event.

De overnachtingen in een dommeltent waren snel uitverkocht, maar je kan ook je eigen tent meebrengen. 40 euro per persoon indien je je eigen tent meebrengt.

20 juli, 10 en 17 augustus: Kamperen bij de Boswachter

Zin in een unieke avondexpeditie met onze lokale boswachter in de prachtige Aarschotse natuur? Wil je graag eens kamperen in Park Schoonhoven? Dat kan op woensdag 20 juli, 10 augustus of 17 augustus, telkens van 17 tot 10 uur.
Schrijf je snel in voor deze ideale uitstap voor het hele gezin, want de plaatsen zijn beperkt.
Op het programma:
  • Educatieve avondexcursie: nachtvlinders vangen, vleermuizen spotten, beversporen ontdekken.
  • Gezellige avond op de kampeerplek met warme maaltijd en een liveoptreden.
  • Overheerlijk ontbijt.
Meer info en tickets? https://bit.ly/3PqETE8
Tickets kosten 40 euro per persoon.

23 juli: Singing @ The Swimming Pool: Kirri & Frans' Connection

Vanaf 19.30 uur brengen Kirri Valvekens en Frans' Connection akoestische en pure muziek. De oude zwemkom wordt gezellig verlicht en doet dienst als dansvloer. Let's singing at the swimming pool!
Gratis toegang. Meer info? https://bit.ly/3uWZpUZ

30 juli: Futsal Shokudo Jogging

Start kinderjogging om 10 uur (parcours op het domein)
Start jogging om 10.30 uur (5,2 of 10,4 km)
Je betaalt 5 euro voor je inschrijving (verzekering + bevoorrading + tijdregistratie).

Inschrijven via https://www.hetgasthuis.be/voorstelling/3419/event.

G-sport i.s.m. Futsal Aarschot

2 augustus: ROB-tv Vertellingen met Joost Van Hyfte

Zes weken lang kan je op verschillende plaatsen in de regio genieten van een uurtje comedy van de bovenste plank. Het concept blijft nog altijd hetzelfde: de toegang is gratis en wij voorzien ook een gratis drankje en iets om te knabbelen. Het enige wat je zelf moet doen is je eigen stoeltje meebrengen en genieten.Live te gast in Schoonhoven: Joost Van Hyfte.
Open vanaf 19 uur - start show om 20 uur.

5 augustus: Klinker Summer Cinema

Jeugdcentrum neemt de 'Schoone films' van het CC voor één keer over. Kom om 21 uur je weekend inzetten met een film bij valavond. Beasts of the Southern Wild is de eerste langspeelfilm van de Amerikaanse regisseur Benh Zeitlin. De film probeert de ziel van New Orleans en de Mississippidelta te vangen en te vermengen met een flinke portie fantasie en jeugdige onschuld.Verwacht dan ook geen gemakkelijk en realistisch oorzaak-gevolgverhaal.

6 augustus: Tom Theuns & Aurelie Dorzee

7 augustus: Pickniquiz

Deze keer toveren we de oude zwemkom om tot een arena voor iedereen die de eigen kennis eens wil testen. Al moet je dat niet te ernstig nemen, want leute en plezier staan voorop. En als je het niet wist, heb je toch weer iets bijgeleerd. Wees er dus zeker bij op deze eerste grote zomerse openluchtquiz.
We starten rond 12 uur.
Powered by Team Schoonhof en hosted by dé Aarschotse quizmaster bij uitstek: Stef Andries.

14 augustus: Swinging @ The Swimming Pool

Een gratis dansfeestje voor groot en klein! De oude zwemkom doet dienst als dansvloer. Vanaf 14 uur warmen we al lichtjes op met een streepje vrolijke muziek en om 15 uur trappen we dan écht af met kinderdans. VZW PUUR staat in voor de dansmoves en zetten de allerjongsten een vol uur in beweging. Van 17 tot 18 uur is het aan de tieners. De moves worden wat cooler en meer ‘street’. Ook hier weer onder de deskundige en vooral enthousiaste leiding van VZW PUUR. En om 19 uur is het dan aan iedereen die een danspartner kan optrommelen, want dan leren Greta en Luk ons hoe je met 2 een simpele maar plezante café-swing danst. In 2 sessies van 45 minuten brengen ze ons de basics bij waar je nog jaren plezier aan gaat hebben!

Alle pauzes worden gevuld met dansmuziek, voor zij die er gewoon niet genoeg van krijgen. En ook na de laatste sessie blijft de muziek nog even spelen, want oefening baart kunst!

15 augustus: Lichtjes langs de vijver

Ook Park Schoonhoven is zeker een bezoekje waard tijdens de Sint-Rochusverlichting.

28 augustus: Sezzekesdag

We sluiten de zomer af zoals dat in een mooi natuurpark hoort: met een picknick en bakken gezelligheid. Net zoals bij de opening gooien we er weer wat extra springkastelen tegenaan en is er plaats voor infostands van plaatselijke verenigingen. DJ Tom De Lobel zorgt van bij de start voor een serieuze streep zomerse muziek, al ruimt hij rond 16 uur even plaats voor een optreden van Scaletta. En daarna zetten we de zomerse vibe gewoon verder…
Breng dus zeker je leukste ‘sezzeke’ (dekentje) mee en vlei je neer in het gras. Om vervolgens in je picknickmand te duiken en te genieten van al het lekkers dat je meebracht voor je gezin, vrienden… en jezelf. Toch geen zin om daar veel werk in te steken? Toptip: in de horecazaak Schoonhof kan je vooraf ook gewoon een picknick bestellen. Ter plaatse mandje afhalen en klaar. Check zeker hun website.

Meer info?

Op www.zomervanaarschot.be vind je ook een overzicht van alle activiteiten die deze zomer in Park Schoonhoven plaatsvinden.

Bent u tevreden met de info op deze pagina?