Social media

Winterfeest is groter dan ooit

Gepubliceerd op donderdag 21 november 2019
Van 13 tot en met 31 december - stadscentrum Aarschot

In Aarschot is het eindejaar des te meer een feestperiode met Winterfeest. Ook dit jaar zal het stadscentrum meer dan twee weken fonkelen en bruisen van de kerstsfeer. Op de Grote Markt zorgen verschillende Aarschotse verenigingen voor drank- en eetstanden. Daarnaast staan er tal van activiteiten op het programma, verspreid over het centrum. De hele familie is welkom op Winterfeest. Kijk maar eens naar het kinderprogramma. Ook de kampvuurconcerten van De Haven zullen met verschillende topartiesten voor enkele hoogtepunten zorgen. Wij zijn alvast heel enthousiast en lichten graag enkele activiteiten uit. Het volledige programma vind je op www.winterfeestaarschot.com.

Kinderprogramma

Iedereen is welkom op Winterfeest, jong en ouder. Doorlopende evenementen zoals de Winter-fotozoektocht spreken de hele familie aan. Andere activiteiten organiseren we speciaal voor kinderen. Op vrijdag 27 december is er Kinderwinterwonderland. Kinderen kunnen zich laten omtoveren tot ware kerstelfjes en zich laten schminken. Een goochelaar zorgt voor de nodige kerstmagie. Het kinderprogramma bevat ook nog tal van workshops, vertellingen en theatervoorstellingen.

De kinderen van de verschillende Aarschotse lagere scholen hielpen bij het maken van de decoratie. Je kan hun zelfgemaakte kerstballen terugvinden in de etalages van de handelaars, het Huis van de Kerstman en op de Grote Markt. Je zal versteld staan van hun schitterende kunstwerkjes.

Huis van de Kerstman

Kerstman Harry en zijn gezin komen weer even in Aarschot wonen. Dit jaar nemen ze hun intrek in de oude stadswerkhuizen tegenover het stadhuis (Ten Drossaarde). Iedereen is welkom om een persoonlijk babbeltje te slaan, een tekening of brief te bezorgen en een mooie foto te nemen. Uiteraard heeft hij lekkers bij voor alle kindjes. Er staan ook leuke activiteiten op het programma. Voor een drankje kan je steeds terecht in de gezellige SantaFé.

Tractor Lichtstoet

Op vrijdag 20 december trekt een stoet van feeëriek verlichte tractors door het centrum. Ze vertrekken om 19 uur in de Gaston Geenslaan en komen rond 21 uur aan op de Bonewijk waar je ze nog tot 22 uur kan bewonderen.

Dierendag met parade

Onze Kerstman Harry is een grote dierenvriend en heeft een heleboel dieren uitgenodigd voor een kerstwandeling. Een parade van dieren wandelt op zaterdag 21 december om 13 uur van de Bonewijk via de Martelarenstraat naar de Grote Markt en de Theo De Beckerstraat.

Coca-Cola Kersttruck

Vorig jaar lokte de Coca-Cola Kersttruck zo’n 6.000 mensen. Dit getal proberen we dit jaar te overschrijden. Op zondag 29 december parkeert Kerstman Harry de truck voor zijn huis. Kom langs tussen 13 en 19 uur en laat je betoveren door de magische Coca-Cola Kersttruck.

Kampvuurconcerten

Aan de Pater Raskinkade zorgt De Haven voor adembenemende kampvuurconcerten. Zelfs wanneer er geen optredens zijn, is het de moeite om een kijkje te nemen. Je kan er gezellig iets drinken of deelnemen aan een activiteit. Wie liever enkel geniet van de sfeervolle lichtjes is ook welkom. Geen zorgen, het is niet koud langs de Demer want er staan vuurkorven. Wie er zal optreden, maken we later bekend. Wat we wel al kunnen vertellen is dat het een feest wordt.

Winterfeest, het werk van vele handen

Winterfeest zou er niet zijn zonder de hulp van vele Aarschottenaren. Elk jaar baten verenigingen hutten uit op de Grote Markt. Ook de vele vrijwilligers maken mee het succes van Winterfeest mogelijk. Ook dit jaar is het stadsbestuur al die helpende handen ontzettend dankbaar. Samen maken we er opnieuw een onvergetelijke feestperiode van. Ook bijzondere dank aan de technische dienst voor de nodige ondersteuning en aan Het Gasthuis, De Klinker, De Haven, de handelaars, Flash Communication en Ge zé van Osschot. Dankzij hen kunnen we een gevarieerd en feestelijk programma voorstellen.

Ontelbaar veel kerstlichtjes

Naar jaarlijkse traditie zorgt de dienst Lokale Economie weer voor kerstverlichting in de straten van Aarschot-centrum en Rillaar-centrum. Naast de traditionele LED-verlichting boven de straten, komen er nog enkele blikvangers zoals grote verlichte kerstbomen op de Grote Markt en de Bonewijk, lichtslingers aan de wintertent op de Grote Markt, kerstparasols aan het Begijnhof, lichtslingers langs de Pater Raskinkade en verlichting in de lindebomen aan de kerk in Rillaar. Voor het eerst komen er ook lichtbomen aan de ingang van het stadhuis, een lichtnet in de groene muur (doorgang Parking Centrum - Grote Markt), grote verlichte kerstballen in de bomen van het Stadspark en een lichtnet over de kiosk. Onze stad zal in het kerstlicht baden als nooit tevoren.

Aangepaste verkeersregeling

Naar aanleiding van Winterfeest wordt de verkeersregeling in het stadscentrum tijdelijk aangepast. Onderaan deze pagina kan je een bewonersbrief met de belangrijkste wijzigingen en verkeersplannen voor bezoekers/bewoners en leveranciers downloaden.

Meer info?

www.winterfeestaarschot.com

https://www.facebook.com/hethuisvandekerstmaninaarschot/