Winnaars Win je Zaak

Gepubliceerd op dinsdag 18 juni 2024
De winnaars van Win je Zaak zijn bekend!

Na een geslaagde eerste editie lanceerden we eind vorig jaar de tweede editie van ‘Win je Zaak’. Voor de prijzenpot gaat de stad deze keer een stapje verder: er zijn maar liefst drie hoofdwinnaars. De winnaars mogen een pand naar keuze één jaar gratis huren. Daarbovenop krijgen ze een budget om hun zaak in te richten en publiciteit te maken. 18 juni mochten we de winnaars kronen.

De 59 inschrijvingen maakten al snel duidelijk dat er zin voor ondernemen is in onze stad.

15 finalisten

Het concept van de wedstrijd blijft hetzelfde. (Toekomstige) ondernemers stellen hun concept voor aan een professionele jury. Daaruit koos de jury 15 finalisten met een goed concept. Deze gaan daarna aan de slag om hun businessplan op te stellen. Doorheen dat hele traject krijgen ze ondersteuning van onder andere de startersbegeleiding van UNIZO. De stad wil ondernemers ondersteunen en er tegelijkertijd met hen voor zorgen dat hun concepten financieel en praktisch haalbaar zijn.

Drie winnaars

Uiteindelijk stelden de finalisten hun businessplan voor aan de jury en werd de winnaar gekozen. Dit jaar met niet één, maar drie winnaars. Op basis van hun businessplan koos de jury dit jaar voor..

Kika Vandromme met KIKA, Charlene Capariño met Amazing Asia Supermarket en Alexander en Karla Mayer van AztecTemple.

De winnaars krijgen één jaar gratis huur, 5.000 euro inrichtingsbudget, 1.000 euro promotiebudget en persoonlijke begeleiding van Unizo en stad Aarschot.

Groot hart

In totaal bedraagt de prijzenpot zo’n 20.000 euro per winnaar. Door de wedstrijd te herhalen en nog meer winnaars te kronen, bewijst de stad dat ze een groot hart heeft voor haar handelskern en het ondernemerschap bij haar inwoners.

KIKA

Kika is een ontbijt-, brunch- én lunchzaak met de lekkerste verse patisserie. Hier kan je elke dag terecht kan voor een uitgebreid(e) ontbijt, brunch of lunch, met heerlijke ambachtelijke croissants of een tas koffie of thee met een heerlijk gebakje. We bieden handgerolde croissantjes en een selectie van artisanaal patisseriegebak aan.

Amazing Asia Supermaket

Deze Aziatische supermarket biedt een grote variëteit aan Aziatische producten, zoals rijstnoedels, Aziatische kruiden, en verse Aziatische groenten. De winkel wordt hoofdzakelijk afgestemd op de Vietnamese, Filipijnse, Koreaanse, Japanse, Thaise en Indische keuken.

AztecTemple

Waan je in het kleurrijke Mexico. Hier vind je allerhandel artisanale en handgemaakte producten van Mexico. Van handgemaakte sterling zilver juwelen over sponzen gemaakt uit cactusvesels tot kunstvoorwerpen uit natuursteen en allerlei toffe artisanale spulletjes. 

Groot hart

In totaal bedraagt de prijzenpot zo’n 20.000 euro per winnaar. Door de wedstrijd te herhalen en nog meer winnaars te kronen, bewijst de stad dat ze een groot hart heeft voor haar handelskern en het ondernemerschap bij haar inwoners.