Social media

Wijzigingen parkeerbeleid

Gepubliceerd op dinsdag 18 juni 2019
Samen met het nieuwe circulatieplan voert het stadsbestuur ook enkele aanpassingen aan het parkeerbeleid door.

Bewonerskaart

Vanaf maandag 1 juli kan je niet langer met een bewonerskaart in de Martelarenstraat en de Theo De Beckerstraat parkeren. Op die manier staan de parkeerplaatsen die het dichtst bij de handelaars gelegen zijn, ter beschikking van bezoekers die in het stadscentrum komen winkelen.

Kortparkeerplaatsen en mindervalidenparkeerplaatsen

De parkeerplaatsen in de Theo De Beckerstraat tegenover de Standaard Boekhandel en de bestaande kortparkeerplaatsen aan de Grote Markt verdwijnen. Dit wordt immers een laad- en loszone. Op de Grote Markt komen nieuwe parkeerplaatsen onderaan de schuine talud, parallel met de rijweg. Hier worden drie kortparkeerplaatsen met een maximumparkeerduur van 30 minuten en twee mindervalidenparkeerplaatsen ingericht.

Blauwe zone

Om te verhinderen dat de parkeerdruk in de stationsomgeving zou toenemen door het betalend maken van de stationsparkings, trof de stad Aarschot eerder enkele flankerende maatregelen. Zo keurde de gemeenteraad op vrijdag 22 februari 2019 de uitbreiding van de blauwe zone aan parking Cristal Monopole en aan de achterzijde van het station goed.

In de blauwe zone op parking Cristal Monopole kan je maximum vier uur parkeren. Ook in de blauwe zone op het industrieterrein geldt een maximumparkeertijd van vier uur. In de blauwe zone in de binnenstad daarentegen, bedraagt de maximumparkeertijd twee uur, net als in de blauwe zone op parking Centrum in de Demervallei.