Wie wipt de meeste tegels?

Gepubliceerd op donderdag 20 april 2023
Dit jaar neemt de stad Aarschot deel aan het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen. Onthard je tuin zodat dat de bodem weer luchtig en gezond wordt!

Tot en met 31 oktober 2023 kan je als Aarschottenaar deelnemen aan het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen.

Tover je verharding om tot een oase van groen waar je tot rust kan komen. Wip je tegels, dan kan je bodem regenwater beter opnemen. Dit zorgt ook voor een buffer in je tuin als er een tijdje geen regen valt. Ook bijen, vlinders en andere dieren zullen je dankbaar zijn.

De spelregels van het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen vind je op https://vk-tegelwippen.be/. Hier kan je ook je gewipte tegels doorgeven. Vergeet niet om de stad Aarschot daarbij aan te duiden.

Elke maand duidt de jury een winnaar aan. De persoon die de voorbije maand de leukste en meest inspirerende onthardingsactie uitvoert, krijgt de titel van 'Publiekswipper van de maand'. Hier hoort dan ook een leuk sponsorpakket bij dat onder andere bestaat uit bloemenzaad en ander tuinmateriaal. De bekendmaking van de publiekswinnaar vindt telkens plaats rond de laatste dag van de maand.

Let op! Voor ontharding op het openbaar domein moet je rekening houden met de lokale wetgeving. Voetpaden moeten steeds toegankelijk blijven. Meer info via https://www.aarschot.be/straatgeveltuintjes.