Wat is de UiTPAS?

De UiTPAS is een digitale spaar- en voordelenkaart voor sport, cultuur en vrije tijd die op heel wat locaties in en rond Aarschot geldig is. Punten sparen, doe je door je UiTPAS te scannen bij een UiTPAS zuil of UiTPAS balie. Je spaart op je eigen tempo. Als je deelneemt aan een UiTPAS activiteit spaar je telkens 1 punt tenzij anders aangegeven. Die punten worden op je profiel verzameld en die kan je later omruilen tegen UiT-voordelen.

Het idee van de UiTPAS is simpel:
Hoe meer punten je spaart, hoe groter je voordeel.

Hoeveel kost de UiTPAS?

Je betaalt eenmalig 5 euro per persoon. Voor kinderen en jongeren (tot 18 jaar) kost een UiTPAS 3 euro. Voor haar inwoners die het financieel moeilijk hebben, biedt de stad (onder specifieke voorwaarden) gratis een UiTPAS tegen kansentarief aan. Ze kunnen hiervoor terecht in het Sociaal Huis.

Je betaalt slechts één keer voor je UiTPAS. Daarna blijft deze klantenkaart voor onbeperkte tijd geldig en kan je er onbeperkt punten mee sparen, voordelen mee omruilen, van bepaalde acties en kortingen genieten.

De UiTPAS betaalt zichzelf van in het begin dubbel en dik terug: op het moment van de aankoop heb je al meteen recht op heel wat welkomstvoordelen. Waar wacht je dus nog op? De UiTPAS is dé kortingskaart voor vrijetijd.

Voor wie is de UiTPAS?

Voor iedereen, Aarschottenaren én niet-Aarschottenaren.

Heb je al een UiTPAS uit een andere regio zoals Leuven, Mechelen, Gent enzovoort? Dan kan je ook met deze kaart in Aarschot verder punten sparen en omruilen. Je kan deze kaart nog altijd laten upgraden om van de welkomstvoordelen en toekomstige specifieke lokale acties te kunnen genieten.

Je punten omruilen in andere UiTPAS steden? Ja, dat kan. Ga je op citytrip in eigen land? Vergeet dan zeker je UiTPAS niet. Met je Aarschotse UiTPAS kan je ook punten sparen en voordelen ruilen in andere UiTPAS steden.

Dus zelfs als je geen inwoner van Aarschot bent, is er geen probleem. Ook jij kan een UiTPAS Aarschot kopen en punten sparen.

Kortom, alle UiTPAS steden komen in één globaal netwerk terecht. Het volledige aanbod van alle voordelen vind je op www.uitpas.be.

Maar opgelet: de UiTPAS tegen kansentarief is op dit moment wel enkel in Aarschot en voor inwoners van Aarschot geldig. Dit aspect zou in de toekomst kunnen veranderen indien bijvoorbeeld omliggende steden en/of gemeenten officieel mee in het verhaal van de UiTPAS Aarschot stappen.

Waar kan je een UiTPAS gebruiken?

Je kan je UiTPAS gebruiken voor al het stedelijke vrijetijdsaanbod dat het UiTPAS label draagt. Op www.uitinaarschot.be vind je een overzicht van alle UiTPAS activiteiten.

Je kan je UiTPAS dus gebruiken in de bibliotheek, het cultuurcentrum, het jeugd- en sportcentrum, het Stedelijk Museum, de dienst Toerisme, het zwembad… De UiTPAS geldt ook bij de teken- of muziekacademie (HABK en HAWM). Verder kan je je UiTPAS gebruiken bij het Lokaal Dienstencentrum Orleanshof. Zij bieden voor jong en oud tal van leuke activiteiten en (h)eerlijke maaltijden aan. Iedereen is er van harte welkom.

In de kijker: ook het Fietspunt van Aarschot doet mee met VELOKadee.

Extra tip: je kan met je UiTPAS tegen kansentarief ook terecht bij Technopolis! Zij passen de structurele UiTPAS korting toe voor alle Vlaamse UiTPAS houders met kansentarief. Dat is toch geweldig?!

In de toekomst zal de stad Aarschot ook samenwerken met het lokale verenigingsleven en eventueel ook nog met partners uit de privé-sector.

Je UiTPAS ook op je smartphone

Geen plaats meer in je portefeuille? Met de UiTPAS app koppel je jouw UiTPAS kaartnummer aan je app. Zo kan je je smartphone gebruiken als UiTPAS. De app bewaart je UiTPAS nummer en maakt er een barcode van. Met deze app kan je ook aan spaarzuilen een punt sparen door de QR-code te scannen aan het schermpje van de spaarzuil én je puntensaldo altijd en overal raadplegen.

Hoe werkt de UiTPAS app?

  1. Ga naar UiTPAS.be en download de UiTPAS app
  2. Maak online je account aan
  3. Activeer je UiTPAS met het kaartnummer achteraan op de kaart

Spaar punten aan de UiTPAS zuil of laat de QR-code op je smartphone scannen door een medewerker. Je kan ook je gespaarde punten raadplegen of omruilen door je aan te melden bij de UiTPAS partner van je keuze en naar je voordeel te vragen.

Je UiTPAS thuis raadplegen?

Ja, dat kan. Op de website uitpas.be vind je niet alleen alle UiTPAS voordelen over heel Vlaanderen terug, je kan je er ook aanmelden en zo je UiTPASaccount van thuis uit raadplegen en indien nodig zelf je contactgegevens aanpassen.

Is de UiTPAS GDPR-proof?

Ja. Wie zich in het UiTPASsysteem registreert, gaat er al dan niet zelf mee akkoord om UiTPAS mails te ontvangen. Wanneer iemand de privacyvoorwaarden aanvaardt, weet de gebruiker dat hij ook mails van andere UiTPAS regio's kan ontvangen, op basis van eerdere deelnames aan UiTPAS activiteiten. Uitschrijven of voorkeuren aanpassen is steeds mogelijk.

Fraude en misbruiken

Het hoofddoel van de UiTPAS is en blijft de participatie aan het lokale aanbod stimuleren. Wordt de kaart met opzet verkeerd gebruikt? Weet dat de UiTPAS kaart tijdelijk geschorst, geblokkeerd of zelfs definitief geschrapt kan worden.

Heb je nog een vraag over de UiTPAS Aarschot?

Stuur dan een mail naar uitpas@aarschot.be of bel naar 0800 20 765.

Volg ons ook via de Facebookpagina of Instagram via UiTinAarschot.

Bent u tevreden met de info op deze pagina?