Het concept van de waardebon

We gaan door een moeilijke periode. Als we elkaar helpen, komen we hier samen door. Als stadsbestuur willen we er zijn voor onze inwoners en onze ondernemers. We willen hen een bemoedigend ruggensteuntje bieden. Daarom hebben we beslist om aan élke Aarschottenaar - of het nu een pasgeboren baby is of een eeuweling - een waardebon van 10 euro te schenken. Onze inwoners kunnen hun waardebon vrij besteden bij de deelnemende handels- en horecazaken van Aarschot en de deelgemeenten. Je hoeft de bon niet te activeren. Je geeft de bon af tijdens het afrekenen.

Boost voor lokale economie

Door elke inwoner een beetje lokale koopkracht te schenken, geven we een flinke boost aan onze lokale economie. Vele handelaars en horeca-uitbaters hebben hele moeilijke weken achter de rug. Ook de komende tijd zullen ze het nog moeilijk hebben om de opgelopen schade wat goed te maken. De waardebonnen zijn een duwtje in de rug. We roepen onze inwoners op om hun waardebon te besteden in de zaken die hun steun het meest kunnen gebruiken. Onze handels- en horecazaken roepen we op om zich allemaal te registreren zodat inwoners met hun waardebon bij hen terechtkunnen. Dit kan via lokale-economie@aarschot.be.

Voor beschermingsmateriaal of iets anders

De inwoners kiezen zelf waarvoor ze hun waardebon gebruiken. Ze kunnen er een mondmasker of alcoholgel mee kopen. Of misschien hebben ze al voldoende beschermingsmateriaal en dan kunnen ze hun waardebon bijvoorbeeld besteden voor een afhaalmaaltijd bij een horecazaak, een taart bij de bakker of als een korting op een T-shirt. De deelnemende zaken zijn herkenbaar aan een affiche in hun etalage. We plaatsen ook zeker nog een actuele deelnemerslijst online.

Zes maanden geldig

We stellen alles in het werk om de waardebonnen tegen begin juni bij onze inwoners te hebben. Vanaf 15 juni kunnen ze gebruikt worden. Maar er is zeker geen haast bij om de waardebonnen te besteden. Ze blijven zes maanden geldig.

We kiezen bewust voor een langere geldigheidsduur. Enerzijds om onze inwoners niet meteen allemaal op pad te sturen. Anderzijds om ook de horecazaken de kans te bieden mee te genieten van deze boost voor de lokale economie. We hopen samen met hen dat ze snel hun deuren mogen openen.

Hoe verloopt het praktisch?

We begrijpen dat er nog vragen zullen zijn over hoe dit allemaal praktisch zal verlopen. We maken dan ook zo snel mogelijk werk van een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden.

Van Aarschot voor Aarschot

Het concept is alvast heel duidelijk: de waardebon is van de Aarschottenaren, voor de Aarschotse winkels en horeca. Nu de gemeenteraad deze beslissing heeft genomen, kunnen we werk maken van de uitwerking. We houden iedereen op de hoogte.

Bent u tevreden met de info op deze pagina?