Voorleesfunctie website

Je kan de teksten op deze website laten voorlezen. Elke webpagina is voorzien van een voorleesknop. Je vindt deze knop rechts bovenaan, langs de navigatiestructuur met de vier menu-items 'inwoner', 'ondernemer', 'vrije tijd' en 'beleid'. Het is een geel icoontje van een sprekend gezicht in profiel. Het icoontje staat als eerste in een rij van vier gele icoontjes.

Sommige webpagina's bevatten ook bijlagen. Deze worden steeds onderaan de webpagina opgelijst. Achter de bestandsnaam van elke bijlage staat een voorleesknop om de betreffende bijlage te laten voorlezen. Hier is de voorleesknop een zwart icoontje van een sprekend gezicht in profiel.

Laagdrempelig en gebruiksvriendelijk

Onze website bevat een schat aan informatie over de werking van onze stad. Ook het laatste nieuws over onze stad staat erop. In de toekomst zal onze website nog een belangrijkere rol spelen in onze dienstverlening. De drempel om je via onze website te informeren moet dus zo laag mogelijk zijn. Sommige blinden en slechtzienden voorzien zichzelf van voorleessoftware, maar op onze website volstaat dus een klik op de voorleesknop om de inhoud van de gewenste webpagina te laten voorlezen. De voorleesfunctie is niet alleen voor blinden en slechtzienden heel handig. Ook anderen vinden het soms aangenamer om naar een tekst te luisteren, dan deze te moeten lezen.

Bent u tevreden met de info op deze pagina?