Belgian Saxophone Choir

Wie zijn wij

Het Belgian Saxophone Choir - BSC is een jonge en ambitieuze organisatie die de veelzijdigheid van de saxofoon in de spotlights wil zetten en een verrassende kijk wil bieden op klassieke muziek en bezettingen zoals we ze vandaag de dag kennen. Het werd opgericht uit de nood aan een ensemble van het hoogste niveau, alle Belgische conservatoria overstijgend, dat jonge getalenteerde saxofonisten vanuit heel België de kans biedt om met elkaar in contact te treden, samen te werken en zich optimaal te ontwikkelen.

Onze missie

Het Belgian Saxophone Choir - BSC biedt, als voornaamste Belgische vertegenwoordiger van de saxofoon, een platform voor de muzikanten van morgen. Met zijn jonge geest neemt het een plaats in als initiërend en pedagogisch kenniscentrum, met uitmuntende kansen en leeropportuniteiten voor jonge en beginnende muzikanten, zodat zij met de nodige ervaring hun professionele artistieke carrière kunnen starten. Het Belgian Saxophone Choir - BSC positioneert zich, zowel nationaal als internationaal, als verenigende factor op zowel educatief, als uitvoerend vlak.

Onze projecten

Zoals reeds vermeld werd, organiseert het Belgian Saxophone Choir - BSC educatieve projecten. Zo organiseren we workshops voor amateurmuzikanten gegeven door onze eigen BSC leden. Daarnaast organiseren we ook onze eigen BSC Academy: een masterclassfestival waarbij we (inter)nationaal gerenommeerde saxofonisten uitnodigen om masterclasses, lezingen en optredens te geven. Tijdens onze vorige editie mochten wij studenten saxofoon vanuit zowel België, als de buurlanden ontvangen.

Tenslotte organiseert het Belgian Saxophone Choir - BSC ook concerten en festivals waar zowel het eigen ensemble, als anderen de kans krijgen om het podium te bestijgen. Zo hebben we onze eigen voorstellingen Mirrors, An American Rhapsody, Between Spaces (festival)…

Contact

+32 468 12 70 06