Letsgroep Vrouw Holle

Voorstelling: LETSgroep VROUW HOLLE Begijnendijk/Aarschot

De behoefte aan meer gemeenschap en het idee om meer met andere mensen te delen dan een glas wijn of een babbel, heeft ons gebracht tot LETS. Deelnemen aan het Lokaal Economisch Transactie Systeem brengt ons terug bij mekaar, zonder dat we aan elkaar gebonden moeten worden. Vragen en geven staat vrij, zowel naar inhoud als tijd, waardoor ook alles onbelast blijft.

De uitwisseling (diensten – goederen) is individueel of collectief en kan heel uiteenlopend zijn: opknappen van allerlei karweitjes bij elkaar, jouw specialiteit of ideeën benutten bij anderen, dierenoppas, een etentje, misschien heb je wel een deel van je gerief dat je als gemeenschappelijk bezit wil beschouwen. Kortom creativiteit en het principe van vraag en aanbod maakt veel mogelijk mede door een ander systeem dan geld te hanteren durven we meer vragen en geven.

Wie zijn we? 

Een groepje van een 100-tal (zowel individuen als gezinnen) dat nu 21 jaar bestaat. We bevinden ons in de fleur van ons bestaan. We vinden dit een goede reden om te feesten en ons aan andere geïnteresseerden voor te stellen.

Opgestart in Begijnendijk, hebben wij leden in een cirkel van circa 10 km rond Aarschot.

Onze vaste waarden zijn: het maandelijks café, de maandelijkse gezamenlijke Salongo en andere bijeenkomsten zoals een avondje film – of een feestelijke activiteit – of een weekend Ardennen - of …

Maar er zijn ook zo van die onversaagde globetrotters die elk jaar één of ander werelddeel herontdekken.

Binnen de groep is duurzaamheid, het lokale en de participatie zeer belangrijk, en staat ook de transitie gedachte centraal. Een open groep van mensen die wensen om een nieuwe toekomstgerichte samenlevingsvorm vorm te geven waarin als je wenst elkaar kunt vinden en terugvallen op andere waarden en ondersteuning.

Elke maand is er ook een (k)letscafé, om kennis te maken, en samen te zijn, lets-dingen te regelen

Adres

Adres
Schransstraat 58
3200 Aarschot
Telefoon
016 56 43 24
e-mail
vrouw.holle@letsvlaanderen.be
Website
https://letsaarschot.be

Contact

Adres
Schransstraat 58
3200 Aarschot