Vanaf 2025 voert EcoWerf afvalbeleid van Aarschot uit

Gepubliceerd op donderdag 14 september 2023
Vanaf 2025 zal EcoWerf het afvalbeleid voor de stad Aarschot, vennoot van EcoWerf sinds september 2021, uitvoeren. EcoWerf staat sinds 2003 in voor de inzameling en verwerking van het huishoudelijk afval van 27 andere lokale besturen in Oost-Brabant.

Door de samenwerking met EcoWerf kan de stad Aarschot de dienstverlening op het vlak van haar afvalbeleid verder uitbreiden. Zo kunnen alle inwoners van Aarschot vanaf 2025 gebruik blijven maken van het bestaande recyclagepark. Daarnaast kunnen ze terecht op 14 verschillende EcoWerf-recyclageparken met een DifTar-weegsysteem, waaronder de dichtstbijzijnde recyclageparken in Begijnendijk, Tremelo en Scherpenheuvel-Zichem.

Deze 14 DifTar-recyclageparken zijn ontworpen op maat van de gebruiker met uitgebreide openingsuren, een gemakkelijke toegangsregistratie en afvalcontainers die veilig en ergonomisch bereikbaar zijn.

Door de overname van het stedelijk recyclagepark zal het recyclagepark van Aarschot ook ruimere openingsuren krijgen. Verder zal EcoWerf onder meer zorgen voor een uitgebreide afvalkalender, een halfjaarlijks infomagazine en acties die afval en zwerfvuil voorkomen.

Aan de inzameling, de afvalbakken en de tarieven van het huishoudelijk afval aan huis verandert er niets. Ook de tarieven en de afvalsoorten die je kan aanbieden op het stedelijk recyclagepark blijven dezelfde.

EcoWerf zal vanaf 2025 instaan voor de lediging van de straatvuilnisbakjes en het beheer en de lediging van de brengpunten en de glasbollen.