Vanaf 1 juni worden betalend parkeren en controle op reglementair parkeren hervat

Gepubliceerd op vrijdag 15 mei 2020
Naar aanleiding van de coronacrisis schortte het stadsbestuur het betalend parkeren en de parkeercontroles op sinds 18 maart. Nu de afbouw van de coronamaatregelen is ingezet, wordt dit vanaf 1 juni hervat. Tot en met 31 augustus stoppen de controles wel een uurtje vroeger, namelijk om 18 uur.

Nu de winkels weer open zijn, de scholen gefaseerd heropstarten en we de komende weken stilaan wat meer uit ons kot kunnen komen, zullen we ook weer meer gebruikmaken van de parkeermogelijkheden. Opdat dit veilig en vlot kan verlopen, is het belangrijk dat we ‘reglementair parkeren’ weer gaan handhaven.


Daarom besloot het stadsbestuur - in overleg met parkeerbeheerder Streeteo - om het betalend parkeren in onze stad vanaf 1 juni te hervatten. Vanaf 1 juni zal Streeteo dus ook weer controles uitvoeren op het betalend parkeren en het reglementair parkeren in de blauwe zone. De parkeerautomaten zullen meermaals per dag ontsmet worden.

Geste voor parkeerders

Het stadsbestuur wil de parkeerders in deze onzekere tijden graag tegemoetkomen en hen een extra uurtje gratis parkeren gunnen. Van 1 juni tot en met 31 augustus beëindigt Streeteo de controles op het betalend parkeren en parkeren in de blauwe zone om 18 uur in plaats van om 19 uur.

Parkeerzones en parkeertijden

Waar gelden welke parkeerregels? Klik hier voor een overzicht.