Vaccinatiecentrum Aarschot

Heb je een vraag over het vaccinatiecentrum?

Ben je een vrijwilliger?

Klik hier door naar de website voor vrijwilligers en medewerkers van het vaccinatiecentrum.

Log in met het wachtwoord: demerland.

Vraag over je vaccinatie?

Bekijk het filmpje en de onderstaande info en misschien vind je het antwoord op je vraag. Zo niet kan je de contactgegevens onderaan deze webpagina raadplegen.

Vaccinatiecentrum Aarschot

In het vaccinatiecentrum van Aarschot worden de inwoners van Aarschot, Begijnendijk en Tielt-Winge gevaccineerd. Het is gelegen in de Stadsfeestzaal, Demervallei 14 - 3200 Aarschot.

Route

Ga je naar het vaccinatiecentrum? Via deze link toont Waze je de weg.

Vaccinatiecentrum telefonisch bereikbaar

Heb je hulp nodig bij het vastleggen van je afspraak voor vaccinatie? Lukt het niet online? Je kan ook telefonisch je afspraak in het vaccinatiecentrum van Aarschot bevestigen, verplaatsen of annuleren.

Je kan terecht op het nummer 016 26 19 10 van maandag tot en met vrijdag tussen 10 en 12 uur en tussen 13 en 16 uur.

Uitnodiging vaccinatie

Als je aan de beurt bent voor de gratis prik tegen corona, dan krijg je ongeveer twee weken op voorhand een persoonlijke uitnodiging via de post. Als je gegevens gekend zijn, krijg je ook een sms en een e-mail.

Na ontvangst van je vaccinatie-uitnodiging kan je de data voor je afspraken bevestigen, verplaatsen of de uitnodiging annuleren. Klik hier voor meer informatie.

Oproep!

Voor een vlot verloop van de vaccinatiecampagne is het van cruciaal belang dat de planning van het vaccinatiecentrum aangehouden kan worden. Dat kan alleen als inwoners de juiste stappen ondernemen.

Heb je een uitnodiging voor een vaccinatie-afspraak ontvangen?

  • Lukt het voor jou om op het gevraagde moment aanwezig te zijn? BEVESTIG je afspraak.
  • Lukt het voor jou absoluut niet om op het gevraagde moment aanwezig te zijn? ANNULEER je afspraak en verplaats ze zelf naar een ander moment.

Hoe je je afspraak kan bevestigen of annuleren, lees je in je uitnodiging.

Heb je hulp nodig? Lukt het je niet online? Dan kan je ook bij het callcenter van het vaccinatiecentrum terecht om je afspraak te bevestigen, verplaatsen of annuleren.
Het nummer 016 26 19 10 is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 10 en 12 uur en tussen 13 en 16 uur.

Hoe ver staan we?

Tot op eind juni werden in het vaccinatiecentrum in de Stadsfeestzaal al 40.244 prikjes toegediend aan inwoners van Aarschot, Gemeente Begijnendijk en Gemeente Tielt-Winge.

10.727 volwassen Aarschottenaren zijn ondertussen volledig gevaccineerd.

We herinneren jullie er graag aan dat de stad de volgorde van vaccinaties niet zelf in de hand heeft. Wanneer jij je uitnodiging krijgt hangt af van het aantal geleverde vaccins en het algoritme van de Vlaamse Overheid. 

Gezocht: vrijwilligers voor het vaccinatiecentrum 

De lokale besturen van Aarschot, Begijnendijk en Tielt-Winge zoeken helpende handen voor het vaccinatiecentrum in Aarschot. Wil jij je hulp aanbieden? Registreer je dan als vrijwilliger via www.vaccinatiecentrum-aarschot.be en log in met het wachtwoord: demerland. 

Nog vragen?

Kon je op deze webpagina het antwoord op je vraag niet vinden? Dan kan je de onderstaande contactgegevens raadplegen.

Hulp nodig voor het maken van je afspraak?

Bel naar het callcenter van het vaccinatiecentrum: 016 26 19 10. Je kan op dit nummer terecht van maandag tot en met vrijdag tussen 10 en 12 uur en tussen 13 en 16 uur.

Praktische vraag over het verloop in het vaccinatiecentrum?

Bel naar het callcenter van het vaccinatiecentrum: 016 26 19 10. Je kan op dit nummer terecht van maandag tot en met vrijdag tussen 10 en 12 uur en tussen 13 en 16 uur.

Heb je een persoonlijke medische vraag over je vaccinatie?

Neem contact op met je huisarts. Op aanraden van je huisarts kan je contact opnemen met de Eerstelijnszone Demerland via info@elzdemerland.be.

Heb je een algemene vraag over je vaccinatie?

Check de website www.laatjevaccineren.be

Heb je een vraag als vrijwilliger of medewerker in het vaccinatiecentrum?

Check eerst de website www.vaccinatiecentrum-aarschot.be
Je kan inloggen met het wachtwoord: demerland. 

Vind je op deze website niet het antwoord op je vraag? Dan kan je als niet-medische helper contact opnemen via info@vaccinatiecentrum-aarschot.be. Als medisch personeel kan je terecht bij an@elzdemerland.be

 
Kan ik mijn tweede AstraZeneca-prik vervroegen?

Alle inwoners van Aarschot, Tielt-Winge of Begijnendijk die al een eerste prik of uitnodiging voor AstraZeneca gekregen hebben, kunnen hun geplande tweede dosis vervroegen naar de periode tussen 8 en 12 weken na de eerste prik.
Opgelet: dit kan vanaf volgende week maandag 5 juli om 12 uur.

Tussen welke data kan je kiezen?

Je kan je prik vervroegen zodat er minimaal 8 weken tussen je eerste en je tweede vaccin zitten. Maar het is ook mogelijk om je tweede vaccin zo te plannen dat er ongeveer 9, 10, 11 of 12 weken tussen beide dosissen zitten.

Hoe vervroeg je je afspraak?

Je zal je afspraak vanaf maandag 5 juli om 12u makkelijk kunnen vervroegen via de link in je uitnodiging. Je annuleert dan je afspraak, kiest een nieuwe datum in het systeem en bevestigt je nieuwe afspraak. Lukt het je niet online dan kan je ook terecht bij het callcenter van het vaccinatiecentrum: 016 26 19 10.

Waarom kan dit nu nog niet?

Op dit moment bereiden we alles intern voor om dit vlot te laten verlopen. We bekijken het aantal vaccins dat geleverd wordt en welke tijdsloten we de komende weken extra kunnen openstellen om iedereen die zijn vaccinatie wil vervroegen goed te ontvangen.

Is het verplicht om mijn vaccinatie te vervroegen?

Nee, dit is niet verplicht. Ben je tevreden met je geplande datum dan kan je die gewoon behouden.

Meer info?

https://www.laatjevaccineren.be/vervroegen-van-de-tweede-dosis-astrazeneca

Bent u tevreden met de info op deze pagina?