Tweede editie van Win je Zaak gaat van start

Gepubliceerd op vrijdag 17 november 2023
De stad Aarschot blijft inzetten op ondernemerschap. De eerste editie van Win je Zaak was een laaiend succes, dus… herhalen we de wedstrijd gewoon! Kriebelt het om te ondernemen of loop je al langer rond met het idee om een eigen zaak te beginnen? Schrijf je in en maak je droom waar!

De wedstrijd

Het concept van de wedstrijd blijft hetzelfde. (Toekomstige) ondernemers stellen hun concept voor aan een professionele jury. De jury kiest daaruit de beste concepten. Deze finalisten gaan daarna aan de slag om hun businessplan op te stellen.

Doorheen dat hele traject krijgen ze ondersteuning van onder andere de startersbegeleiding van UNIZO. De stad wil ondernemers ondersteunen en er tegelijkertijd met hen voor zorgen dat hun concepten financieel en praktisch haalbaar zijn.

Uiteindelijk stellen de finalisten hun businessplan voor aan de jury en wordt de winnaar gekozen. Dat kunnen er ook meer dan één zijn, zo leert de vorige editie ons. Het is de bedoeling dat de winnaars van deze wedstrijd een vaste waarde blijven voor de Aarschotse handelskern. Zo hebben Maartje (Maartjes Taartjes) en Ibe (EBI) intussen hun zaak opgestart in respectievelijk de Theo De Beckerstraat en de Diestsestraat. Ook de andere kandidaten van de vorige editie begeleiden we nog verder zodat ook zij hopelijk binnenkort nog hun zaak kunnen starten.

De prijzenpot

Ook de prijzenpot is deze editie niet min. Integendeel, we gaan zelfs een stapje verder. Er is deze keer ruimte voor maar liefst 3 hoofdwinnaars. De hoofdwinnaars mogen een pand naar keuze één jaar gratis huren. Daarbovenop krijgen ze een budget om hun zaak in te richten en publiciteit te maken.

In totaal bedraagt de prijzenpot zo’n 20.000 euro per winnaar. Door de wedstrijd te herhalen en nog meer winnaars te kronen, bewijst de stad dat ze een groot hart heeft voor haar handelskern en het ondernemerschap bij haar inwoners.

Deelnemen?

Zie jij jezelf binnenkort een zaak runnen in Aarschot? Durf jij de sprong te wagen? Surf dan snel naar www.winjezaak.be. Daar kan je het wedstrijdreglement, de timing en de inhoud nog eens nalezen. Je kan je er ook meteen inschrijven via de inschrijftool. Daarin geef je alvast aan wat je idee of concept inhoudt.

Inschrijven kan van vrijdag 17 november 2023 tot en met zondag 14 januari 2024.