Triageposten Aarschot en Diest

De zes gemeenten en de huisartsen van Eerstelijnszone Demerland bundelen de krachten in de strijd tegen het coronavirus covid-19 en openen vanaf vrijdag 20 maart om 12 uur triageposten om de spoedgevallen en de huisartsenpraktijken te ontlasten. Sinds maandag 15 juni is er één centraal gelegen triagecentrum voor de hele Eerstelijnszone Demerland. Deze is gelegen in een zijvleugel van woonzorgcentrum Sint-Jozef in Rillaar (met aparte ingang langs de Langestraat). Het triagecentrum in Rillaar is er voor alle inwoners van Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Diest, Scherpenheuvel-Zichem en Tielt-Winge.

Hoe werken de triageposten?

Heb je klachten van bovenste of onderste luchtweginfectie zoals hoesten, koorts, keelpijn of ademhalingsmoeilijkheden, neem dan eerst telefonisch contact op met je huisarts (of in het weekend met de wachtdienst van de huisartsen).

  • Ga NIET naar de spoedgevallen van het ziekenhuis.
  • Bel NIET naar de spoedgevallen.
  • Ga NIET in de wachtzaal zitten bij je huisarts.

Indien je huisarts niet bereikbaar is, kan je bellen naar het centraal telefoonnummer 016 24 27 50 van het triagecentrum. 

Het centraal telefoonnummer is van maandag tot en met vrijdag geopend van 12 tot 16 uur 's avonds. Na 16 uur en tot 12 uur bel je naar het telefoonnummer van de wachtdienst. Je vindt het telefoonnummer van de wachtdienst van huisartsen in jouw regio op www.mediwacht.be. Ook in het weekend bel je naar de wachtdienst.

Het centraal telefoonnummer is alleen bedoeld voor vragen in verband met de test-afname. Let op! De onthaalmedewerkers hebben geen inzage in de test-resultaten. Hiervoor kan je enkel bij de eigen huisarts terecht. Voor andere vragen rond het coronavirus blijft het federale nummer 0800 14 689 gelden.

We willen benadrukken dat patiënten met symptomen zich niet rechtstreeks bij het triagecentrum aanmelden, maar eerst hun huisarts bellen. De huisartsen zullen dan beslissen of een consultatie en/of een test noodzakelijk is.

Mensen die een sms-code ontvingen na terugkomst uit een ‘rode zone’ of na een telefoontje van de contactopspoorders kunnen zich rechtstreeks aanmelden in het triagecentrum op weekdagen van 13 tot 16 uur. Voor mensen zonder code zal de huisarts een afspraak boeken en een online aanvraag invullen.

Waar is het triagecentrum?

De routebeschrijving naar het triagecentrum in Rillaar kan je hieronder downloaden.

Bent u tevreden met de info op deze pagina?