Triageposten Aarschot en Diest

De zes gemeenten en de huisartsen van Eerstelijnszone Demerland bundelen de krachten in de strijd tegen het coronavirus covid-19 en openen vanaf vrijdag 20 maart om 12 uur triageposten om de spoedgevallen te ontlasten. De triageposten in Aarschot en Diest zijn er voor alle inwoners van Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Diest, Scherpenheuvel-Zichem en Tielt-Winge.

Hoe werken de triageposten?

Heb je klachten van bovenste of onderste luchtweginfectie zoals hoesten, koorts, keelpijn of ademhalingsmoeilijkheden, neem dan eerst telefonisch contact op met je huisarts (of in het weekend met de wachtdienst van de huisartsen).

  • Ga NIET naar de spoedgevallen van het ziekenhuis.
  • Bel NIET naar de spoedgevallen.
  • Ga NIET in de wachtzaal zitten bij je huisarts.

Indien je huisarts niet bereikbaar is, kan je bellen naar het centraal telefoonnummer 016 24 27 50 van de triageposten. Een huisarts neemt dan telefonisch contact met je op en zal inschatten of je veilig thuis kan blijven, dan wel medisch onderzocht dient te worden in de triagepost. Kom dan liefst alleen of met maximum 1 begeleider.

De triagepost van Aarschot is open van maandag tot vrijdag, telkens van 8 tot 16 uur en de triagepost van Diest van maandag tot vrijdag, telkens van 12 tot 20 uur.

Het centraal telefoonnummer is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8 uur 's ochtends tot 20 uur 's avonds. Na 20 uur en tot 8 uur bel je naar het telefoonnummer van de wachtdienst. Je vindt het telefoonnummer van de wachtdienst van huisartsen in jouw regio op www.mediwacht.be. Ook in het weekend bel je naar de wachtdienst.

Het centraal telefoonnummer is alleen bedoeld voor mensen met symptomen! Voor andere vragen rond het coronavirus blijft het federale nummer 0800 14 689 gelden.

We willen benadrukken dat patiënten met symptomen zich niet rechtstreeks bij de triageposten aanmelden, maar eerst hun huisarts of het centraal telefoonnummer bellen. De huisartsen zullen dan beslissen of een consultatie in de triagepost noodzakelijk is.

Bent u tevreden met de info op deze pagina?