Steunmaatregelen Aarschot

www.winkeleninaarschot.be

In deze moeilijke periode wil de stad de Aarschotse handelaars en horeca-uitbaters waar mogelijk ondersteunen. Zo lanceerde de stad de website www.winkeleninaarschot.be om de lokale take away en het online shoppen bij lokale handelaars te promoten. Wil je jouw online shop of take away formule in de kijker zetten op deze nieuwe website van de stad? Teken dan snel én kosteloos in via centrummanager kirsten.blanckaert@cityD-wes.be. Bezorg haar de nodige gegevens (contactinfo, logo, beschrijving van je zaak en links naar website en/of Facebook).

Gratis plaatsing van horeacaterrassen in 2020 en 2021

In de stad Aarschot zal het plaatsen van een terras ook in 2021 volledig gratis zijn. De belasting op terrassen zal dus niet geïnd worden en diegenen die al betaald hebben, zullen een creditnota ontvangen.

Steun verenigingen

De stad zal een financiële duw in de rug geven. De stad heeft beslist om de subsidies aan Aarschot Parelt, de Middenstandsraad en de Marktkoopliedenbond te verdubbelen. Er zal nog intens overlegd worden om die middelen zo goed mogelijk in te zetten voor de aantrekkelijkheid van onze stad. Op die manier zetten we alles op alles om het handelsleven een boost te geven van zodra dit mogelijk is.

Specifiek voor de socio-culturele verenigingen waren er twee verschillende subsidies: een heropstartpremie en een schadepremie. Je kon een aanvraag voor een premie indienen tot 31 maart 2021.

Horecazaken, winkeliers, zelfstandigen en kleine ondernemers uit Aarschot kunnen zich aansluiten bij een Whatsapp-groep om uit eerste hand op de hoogte gehouden te worden van de ‘corona’-maatregelen. Je kan je daarvoor aanmelden via het e-mailadres
lokale-economie@aarschot.be.

Bent u tevreden met de info op deze pagina?