Stedelijk Zwembad klaar voor heropening op 1 juli

Gepubliceerd op donderdag 25 juni 2020
Op woensdag 24 juni gaf de Nationale Veiligheidsraad groen licht voor de heropening van de zwembaden op 1 juli. Het Stedelijk Zwembad in Aarschot is er alvast helemaal klaar voor.

Het Stedelijk Zwembad is goed voorbereid om de verschillende doelgroepen op een veilige en comfortabele manier te ontvangen, zonder aanpassing van de openingsuren. Dankzij de grote oppervlakte van de zwembadinfrastructuur is social distancing geen probleem. Maar in het belang van ieders gezondheid kiest de stad voor een gefaseerde heropening.

Reserveer vooraf je zwembeurt

We raden de zwembadbezoekers aan om vooraf te reserveren. We werken in blokken van 2 uur met een maximumcapaciteit van 50 zwemmers per blok. Het competitiebad verdelen we in 8 banen volgens snelheid, met een beperkt aantal zwemmers per baan. Op die manier kunnen we eenrichtingszwemmen toepassen en vermijden we inhalen. Het instructiebad zal doorlopend geopend zijn zonder speelmateriaal en glijbanen.

De meeste zwemclubs starten weer vanaf september. Het gaat hierbij vooral om de clubs die zwemlessen organiseren. Clubs die nu al starten, doen het nodige om de veiligheidsmaatregelen na te leven in samenspraak met de zwembadbeheerder. Zo stelt elke club een coronaverantwoordelijke aan.

Veiligheidsregels

Wij hebben geprobeerd om alles zo duidelijk en eenvoudig mogelijk te houden, uiteraard met respect voor de veiligheidsregels. Bij aankomst in het Stedelijk Zwembad volg je de groene zone tot aan het zwembad. Om het zwembad te verlaten volg je de rode zone. We raden onze klanten ook aan om hun zwemkledij thuis aan te doen en contactloos te betalen. Zwemmers die zich ziek voelen, vragen we om thuis te blijven.

Recuperatie van meetwater

Tijdens de lockdown hebben we niet stilgezeten. De zwemmers zullen onder de indruk zijn van de verfraaiingswerken die het zwembadteam heeft uitgevoerd. Het geheel oogt weer fris en de kleine gebreken zijn weggewerkt. Verder leggen we de laatste hand aan de plaatsing van een systeem om het meetwater te recupereren. Voortaan vangen we dit water op en laten het terugvloeien in de circulatie van het zwembadwater. Dit levert een besparing van maar liefst 1.500 m³ per jaar op.

Reserveren?

Je zwembeurt reserveren kan telefonisch op het nummer 016 56 11 25 of via mail aan zwembad@aarschot.be.