Start met Lopen

Gepubliceerd op maandag 18 maart 2024
Aan je conditie werken en je tegelijkertijd amuseren? Het kan!
Wil je graag aan je conditie werken, maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan ben je niet alleen. Start met Lopen biedt de ideale oplossing. 
 

Een loper getuigt

Kelly begon vijf jaar geleden met Start met Lopen. Ze kreeg de loopmicrobe goed te pakken. 

Waarom ben je met Start met Lopen begonnen?

"Ik ben begonnen met Start met Lopen omdat ik meer wilde werken aan mijn conditie en gezondheid. Ik was snel buiten adem en wilde graag enkel kilo’s verliezen. Het lopen heeft mij ook geholpen met het stoppen met roken."

 

Hoe heeft Start met Lopen het verschil gemaakt voor jou?

"Door regelmatig te gaan lopen heb ik mijn conditie verbeterd en mijn uithoudingsvermogen vergroot. Lopen heeft ook geholpen om mijn spieren te versterken en mijn algehele fysieke gezondheid te verbeteren.

Lopen heeft een positief effect gehad op mijn mentale gezondheid. Het heeft me geholpen om stress te verminderen, mijn humeur te verbeteren en mijn mentale welzijn te vergroten. Het heeft me ook geholpen om beter om te gaan met angst en onzekerheid.

Daarnaast helpt lopen bij het verliezen van gewicht en het behouden van een gezond gewicht. Lopen is een efficiënte manier om calorieën te verbranden en kan helpen bij het verbeteren van de stofwisseling.

Door te lopen heb ik nieuwe mensen ontmoet en nieuwe vriendschappen gesloten. Het is een geweldige manier om samen te komen met andere lopers en deel te nemen aan evenementen en groepsruns.

Kortom, beginnen met lopen heeft me op verschillende manieren geholpen om mijn algehele gezondheid en welzijn te verbeteren. Ik ben er sterker, gezonder en gelukkiger door geworden."

 

Hoe houd je het vol om te blijven lopen?

"Na die 10 weken is het lichaam het gewoon om een half uur te lopen. Toetreden tot een club (zoals Loopclub Sportiva) helpt dan om vol te houden en een regelmaat van trainen in het leven te brengen. Ik houd het ook vol door mezelf constant uit te dagen en te blijven motiveren. Het is een geweldige manier om fit te blijven en te genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft."

Wat vind je er zo leuk aan?

"Het is zo leuk om te zien hoe ik steeds verder en sneller kan lopen, en om te genieten van de buitenlucht en natuur tijdens mijn runs. Bovendien merk ik dat mijn conditie met sprongen vooruit gaat en ik me fysiek en mentaal veel sterker voel. Daarnaast is het ook een geweldige manier om even helemaal tot rust te komen en mijn hoofd leeg te maken na een lange dag. Ik ben ook heel blij met alle nieuwe vriendschappen die zijn ontstaan, en er nog aankomen.

Ik kan niet wachten om nog vele kilometers te maken en mijn grenzen te blijven verleggen.

Starten met lopen, het zal je leven veranderen!"

 
 

Infoavond

Heb je interesse om dit jaar deel te nemen aan Start met Lopen? Kom dan op donderdag 4 april naar de infoavond. Afspraak om 20 uur in de aula van de muziekschool in Elzenhof. 
 

Praktisch

Start met lopen is een jogging voor beginners én gevorderden. De loopsessies vinden elke maandag, woensdag en vrijdag plaats om 20 uur op domein Elzenhof en dit 10 weken lang.

Deelnemers zonder basisconditie werken zich op van 0 kilometer tot 5 kilometer lopen. Gevorderde joggers gaan van 5 naar 10 kilometer. 

Deelnemers betalen 15 euro inschrijfgeld. Daarin zitten de loopsessies, een luxe badhanddoek en infobrochure inbegrepen. 

Belangrijke data

Eerste loopsessie: maandag 8 april om 20 uur op domein Elzenhof

Eindtest: vrijdag 14 juni om 19.30 uur in Meetshovenbos

Receptie voor de geslaagden: dinsdag 18 juni om 20 uur op domein Elzenhof

Inschrijven?

Dat kan via https://reservaties.aarschot.be