Stadsdiensten bezoeken

De stad Aarschot past tijdelijk haar werking en dienstverlening aan om de verspreiding van het coronavirus in te dijken en haar inwoners en medewerkers te beschermen.

Stadhuis enkel toegankelijk op afspraak

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan werken de diensten in het stadhuis vanaf dinsdag 3 november met gesloten deuren. Alle dienstverlening gebeurt vanaf dan uitsluitend op afspraak.

Vanaf dinsdag 3 november om 9 uur en tot nader order werken alle diensten in het stadhuis uitsluitend op afspraak. Het stadhuis is gesloten en alleen toegankelijk voor wie een afspraak heeft. Afspraken worden alleen gemaakt wanneer dit dringend en noodzakelijk is. Deze maatregel kadert in de lockdown en is nodig om de coronapandemie een halt toe te roepen. We hopen op ieders begrip en medewerking.

Maak gebruik van het digitaal loket

Heel wat akten, attesten en uittreksels kan je van thuis uit opvragen via www.aarschot.be. Met slechts enkele klikken vraag je via het digitaal loket je documenten op en druk je ze thuis af. Surf naar www.aarschot.be en klik op de knop ‘Ik wil iets online aanvragen’. Kies de akte, het attest of het uittreksel dat je wil opvragen en meld je aan. Dit kan met een kaartlezer en je eID, via itsme of met een beveiligingscode voor mobiele apps. Vervolgens hoef je slechts enkele gegevens in te vullen om je document te ontvangen.

Maak een afspraak

Een afspraak maken kan telefonisch via het nummer 0800 20 765 en tijdens de normale openingsuren. Een onthaalmedewerker bekijkt voor jou bij welk loket je een afspraak nodig hebt en verbindt je door met de juiste dienst voor het maken van je afspraak.

Hou het veilig

De veilige afstand, de hygiënemaatregelen en het beperken van contacten blijven uiterst belangrijk. Het stadsbestuur heeft een plan van aanpak uitgewerkt en het gelijkvloers een beetje heringericht om ervoor te zorgen dat alles veilig kan verlopen, zowel voor onze bezoekers als onze medewerkers.

We vragen alle bezoekers om de veiligheidsvoorschriften aan de in- en uitgang en in de wachtruimte te respecteren:

 • Om het aantal personen in de wachtruimte beperkt te houden, vragen we om:
  • stipt op tijd aanwezig te zijn voor je afspraak;
  • alleen naar je afspraak te komen. Breng enkel iemand mee als je begeleiding nodig hebt of als het vereist is, zoals bijvoorbeeld voor de aanvraag van een kids-ID waarbij ook het kind aanwezig moet zijn.
 • Het dragen van een mondneusmasker is verplicht. Een faceshield is niet geldig als masker, behalve wanneer je wegens medische redenen geen stoffen masker kan dragen.

Tip

PMD-zakken kan je ook in de supermarkten en sommige andere voedingswinkels in Groot-Aarschot kopen. Hiervoor hoef je dus niet naar het stadhuis te komen. Zo spaar je al een extra verplaatsing uit.

Contact opnemen met stadsdiensten

Indien mogelijk neem je bij voorkeur telefonisch of via e-mail contact op met de stadsdiensten. Je kan de stadsdiensten bereiken via het algemeen nummer 0800 20 765 of via de volgende e-mailadressen:

Woonloket Wonen aan de Demer

Het Woonloket ontvangt je op afspraak in het stadhuis en het Sociaal Huis. Je kan op maandagavond tussen 17 en 19.30 uur een afspraak maken in het stadhuis en op dinsdag- en woensdagvoormiddag tussen 8.45 en 11.45 uur in het Sociaal Huis. Wil je een afspraak met het Woonloket maken? Bel dan naar 0471 85 03 76

Indien mogelijk neem je bij voorkeur telefonisch of via e-mail contact op met de medewerkers van het Woonloket. Dit kan tijdens de gewone openingsuren via:

Sociaal Huis en dienst Welzijn

Het Sociaal Huis werkt op afspraak. Als je al een dossier hebt bij de Sociale Dienst, maak dan een afspraak bij je maatschappelijk werker. Als je nog geen dossier hebt maak je een afspraak via 016 55 07 09 of sociaalhuis@ocmw-aarschot.be. Op maandag en donderdag van 8.45 uur tot 11.45 uur en van 13.15 uur tot 16 uur. is het sociaal huis geopend voor hoogstnoodzakelijke en dringende zaken, zoals het opladen van de budgetmeter. Ook op die dagen contacteer je hen best eerst via de telefoon of via mail. Bezoekers worden één per één binnengelaten. Het dragen van een mondneusmasker is er verplicht.

Het juridisch advies op dinsdagnamiddag gaat opnieuw door. Maak een afspraak via 016/550.709 of sociaalhuis@ocmw-aarschot.be.

FONS en groeipakket houdt opnieuw zitdagen op iedere eerste en derde maandag van de maand. Maak een afspraak via 016/550.709 of sociaalhuis@ocmw-aarschot.be.

De huurdersbond houdt opnieuw zitdagen, tweewekelijks op woensdag. Maak een afspraak bij de huurdersbond op 016/25.05.14.

Politiekantoor

Ga alleen in hoogstnoodzakelijke gevallen langs op het politiekantoor. Neem bij voorkeur telefonisch of digitaal contact op: 016 55 02 02pz.aarschot@police.belgium.eu. Het is verplicht om een mondneusmasker te dragen in alle openbare gebouwen. Vergeet je masker niet wanneer je komt.

Voor niet-dringende aangiftes en meldingen, dien je een afspraak te maken via de website van politie Aarschot, http://www.politie.be/5394, of telefonisch via het nummer 016 55 02 02.

Van sommige misdrijven kan je ook online een aangifte doen via de website http://www.politie.be/5394.

Vrijetijdsdiensten

De bibliotheek is open, maar je kan ook gebruikmaken van het afhaalsysteem. Jij reserveert je items en haalt ze af aan de balie. Klik hier voor meer info over de aangepaste werking van de bib.

Het stedelijk zwembad heropent op 1 december. Klik hier voor meer info.

Cultuurcentrum Het Gasthuis is gesloten. Je kan hen nog bereiken via 016 56 48 24 of via tickets@hetgasthuis.be.

Het Stedelijk Museum heropent op 1 december. Je kan hen bereiken via 016 56 84 51 of museum@aarschot.be.

Dienst Toerisme en de streekproductenwinkel zijn geopend. Je moet er geen afspraak maken. Het dragen van een mondneusmasker is verplicht. De openingsuren zijn hetzelfde als voordien. Het Bruine Café is momenteel nog gesloten. Je kan hen bereiken via 016 56 97 05 en toerisme@aarschot.be .

Sportcentrum Demervallei is gesloten. Je kan hen nog bereiken via 016 56 20 15 of sportdienst@aarschot.be.

Jeugdcentrum De Klinker is gesloten. Je kan hen nog bereiken via 016 56 62 24 of info@jcdeklinker.be.

Hagelandse Academie voor Beeldende Kunst: meer info op www.habk.be en via contact@habk.be.

Hagelandse Academie voor Muziek en Woord:

 • Enkel personeelsleden en leerlingen zijn toegelaten in de gebouwen;
 • Vanaf 1 september is het secretariaat is enkel telefonisch, per mail of op afspraak bereikbaar. Het secretariaat is open op maandag, dinsdag en woensdag van 13 tot 20 uur, donderdag van 15 tot 19 uur, en zaterdag van 9 tot 12 uur. 

Meer info op https://www.hamw.be/ en via hamw@aarschot.be.

Capucienenklooster

Het Capucienenklooster is gesloten. Je kan nog contact opnemen met het Capucienenklooster via 0490 41 39 17 of capucienenklooster@aarschot.be.

Recyclagepark

Het recyclagepark is sinds dinsdag 7 april terug open, maar onder strikte voorwaarden. Je gaat alleen naar het park. Aan de ingang hangen de voorwaarden omhoog. Hou steeds genoeg afstand van anderen en werknemers. Het dragen van een mondneusmasker is verplicht voor bezoekers en transporteurs. Meer informatie vind je op deze pagina.

Instructies:
 • Sorteer thuis het afval dat je wil aanleveren. Alleen een kort bezoek aan het recyclagepark is immers toegestaan.
 • Kom alleen.
 • Breng grote of zware materialen die je niet alleen kan dragen, op een later moment naar het recyclagepark, wanneer de situatie genormaliseerd is.
 • Blijf in je wagen zitten in de wachtrij aan het recyclagepark.
 • Fietsers en voetgangers sluiten mee aan in de rij.
 • Slechts vijf aanbieders tegelijk (auto’s / fietsers / voetgangers) zijn toegelaten in het recyclagepark.
 • Vermijd elk fysiek contact. Geef je recyclageparkkaart dus niet aan de parkwachter.
 • Respecteer ten allen tijde de afstandsregel van minimum 1,5 meter.
 • Met asbestcement kan je tijdelijk niet terecht op het recyclagepark. De beschermingsmiddelen om asbest op een veilige manier op te slaan in het recyclagepark, worden momenteel ingezet in de zorgsector.
 • Volg de instructies van de recyclageparkwachters nauwgezet op.

Lokaal dienstencentrum Orleanshof

Er gaan nog geen activiteiten door. Meer info vind je op https://orleanshof.be/.

Opgelet! Het is verplicht om een mondneusmasker te dragen in alle openbare gebouwen. Draag altijd je masker, tenzij je aan tafel zit om te eten of te drinken. 

Woonzorgcentra

De woonzorgcentra volgen de specifieke coronarichtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid nauwgezet op. Deze maatregelen kunnen verstrengd worden indien de situatie hierom vraagt. Ook gelden er strenge hygiënerichtlijnen. Het is in Aarschot verplicht om een mondneusmasker te dragen in alle woonzorgcentra. Kijk op de website van het woonzorgcentrum voor de juiste maatregelen: https://www.ocmw-aarschot.be/.

Bent u tevreden met de info op deze pagina?