Stadsdiensten bezoeken

De stad Aarschot past tijdelijk haar werking en dienstverlening aan om de verspreiding van het coronavirus in te dijken en haar inwoners en medewerkers te beschermen.

Stadhuis vrij toegankelijk, loketten werken op afspraak

Vanaf dinsdag 2 juni kunnen burgers tijdens de gewone openingsuren ook weer voor de niet-prioritaire dienstverlening in het stadhuis terecht. Voor de dienstverlening die aan de loketten verleend wordt, moet je wel nog steeds een afspraak maken. Dat gaat dus van de dienst Bevolking voor je elektronische identiteitskaart tot de milieudienst voor je afvalcontainer en van de dienst Ruimtelijke Ordening voor je omgevingsvergunning tot het Woonloket voor informatie over een energielening. Ook zonder afspraak ben je natuurlijk welkom in het stadhuis. Je kan dan terecht aan het onthaal. 

Sinds maandag 20 juli is het dragen van een mondneusmasker verplicht in openbare gebouwen in Aarschot, dus ook in het stadhuis. De medewerkers die achter een plastiek scherm zitten moeten geen masker dragen. Wanneer ze rechtstaan en zich verplaatsen moeten ze wel een masker opzetten.

Maak een afspraak

Een afspraak maken kan telefonisch via het nummer 0800 20 765 en tijdens de normale openingsuren. Een onthaalmedewerker bekijkt voor jou bij welk loket je een afspraak nodig hebt en verbindt je door met de juiste dienst voor het maken van je afspraak.

Hou het veilig

De veilige afstand, de hygiënemaatregelen en het beperken van contacten blijven uiterst belangrijk. Het stadsbestuur heeft een plan van aanpak uitgewerkt en het gelijkvloers een beetje heringericht om ervoor te zorgen dat alles veilig kan verlopen, zowel voor onze bezoekers als onze medewerkers.

We vragen alle bezoekers om de veiligheidsvoorschriften aan de in- en uitgang en in de wachtruimte te respecteren:

 • Om het aantal personen in de wachtruimte beperkt te houden, vragen we om:
  • stipt op tijd aanwezig te zijn voor je afspraak;
  • alleen naar je afspraak te komen. Breng enkel iemand mee als je begeleiding nodig hebt of als het vereist is, zoals bijvoorbeeld voor de aanvraag van een kids-ID waarbij ook het kind aanwezig moet zijn.
 • Het dragen van een mondneusmasker is verplicht. Een faceshield is niet geldig als masker, behalve wanneer je wegens medische redenen geen stoffen masker kan dragen.

Tip

PMD-zakken kan je ook in de supermarkten en sommige andere voedingswinkels in Groot-Aarschot kopen. Hiervoor hoef je dus niet naar het stadhuis te komen. Zo spaar je al een extra verplaatsing uit.

Contact opnemen met stadsdiensten

Indien mogelijk neem je bij voorkeur telefonisch of via e-mail contact op met de stadsdiensten. Je kan de stadsdiensten bereiken via het algemeen nummer 0800 20 765 of via de volgende e-mailadressen:

Opgelet! Het is verplicht om een mondneusmasker te dragen in alle openbare gebouwen. Vergeet je masker niet wanneer je naar je afspraak komt.

Woonloket Wonen aan de Demer

Het Woonloket ontvangt je op afspraak in het stadhuis en het Sociaal Huis. Je kan op maandagavond tussen 17 en 19.30 uur een afspraak maken in het stadhuis en op dinsdag- en woensdagvoormiddag tussen 8.45 en 11.45 uur in het Sociaal Huis. Wil je een afspraak met het Woonloket maken? Bel dan naar 0471 85 03 76. Tijdens de zomervakantie is het Woonloket gesloten op maandag 20 juli en van maandag 17 tot en met maandag 31 augustus.

Indien mogelijk neem je bij voorkeur telefonisch of via e-mail contact op met de medewerkers van het Woonloket. Dit kan tijdens de gewone openingsuren via:

Opgelet! Het is verplicht om een mondneusmasker te dragen in alle openbare gebouwen. Vergeet je masker niet wanneer je naar je afspraak komt.

Sociaal Huis en dienst Welzijn

Het Sociaal Huis werkt op afspraak. Als je al een dossier hebt bij de Sociale Dienst, maak dan een afspraak bij je maatschappelijk werker. Als je nog geen dossier hebt maak je een afspraak via 016 55 07 09 of sociaalhuis@ocmw-aarschot.be. Op maandag en donderdag van 8.45 uur tot 11.45 uur en van 13.15 uur tot 16 uur. is het sociaal huis geopend voor hoogstnoodzakelijke en dringende zaken, zoals het opladen van de budgetmeter. Ook op die dagen contacteer je hen best eerst via de telefoon of via mail. Bezoekers worden één per één binnengelaten. Het dragen van een mondneusmasker is er verplicht.

Het juridisch advies op dinsdagnamiddag gaat opnieuw door. Maak een afspraak via 016/550.709 of sociaalhuis@ocmw-aarschot.be.

FONS en groeipakket houdt opnieuw zitdagen op iedere eerste en derde maandag van de maand. Maak een afspraak via 016/550.709 of sociaalhuis@ocmw-aarschot.be.

De huurdersbond houdt opnieuw zitdagen, tweewekelijks op woensdag. Maak een afspraak bij de huurdersbond op 016/25.05.14.

Politiekantoor

Ga alleen in hoogstnoodzakelijke gevallen langs op het politiekantoor. Neem bij voorkeur telefonisch of digitaal contact op: 016 55 02 02pz.aarschot@police.belgium.eu. Het is verplicht om een mondneusmasker te dragen in alle openbare gebouwen. Vergeet je masker niet wanneer je komt.

Voor niet-dringende aangiftes en meldingen, dien je een afspraak te maken via de website van politie Aarschot, http://www.politie.be/5394, of telefonisch via het nummer 016 55 02 02.

Van sommige misdrijven kan je ook online een aangifte doen via de website http://www.politie.be/5394.

Vrijetijdsdiensten

De bibliotheek is terug open sinds 22 juni. Klik hier voor meer info over de aangepaste werking van de bib.

Het stedelijk zwembad opent de deuren vanaf 1 juli. Om te zwemmen reserveer je via 016 56 11 25 (zie hierboven bij stedelijk zwembad).

Het dragen van een mondmasker is verplicht in het gebouw, maar niet tijdens het sporten.

Cultuurcentrum Het Gasthuis

CC Het Gasthuis start op 5 september met de ticketverkoop voor het culturele najaar. Je moet geen afspraak maken. Cultuurcentrum Het Gasthuis hanteert haar gebruikelijke openingsuren. Het dragen van een mondneusmasker is verplicht en de algemene maatregelen vanuit de overheid moeten gerespecteerd worden.

016 56 48 24 - tickets@hetgasthuis.be 

Stedelijk Museum

Het museum is geopend, maar je moet op voorhand reserveren als je op bezoek wilt komen. Het dragen van een mondneusmasker is verplicht en de bezoekers moeten de aangegeven looprichting volgen. De openingsuren zijn hetzelfde als voordien.

016 56 84 51 - museum@aarschot.be 

Dienst Toerisme

De Dienst Toerisme en de streekproductenwinkel zijn geopend. Je moet er geen afspraak maken. Het dragen van een mondneusmasker is verplicht. De openingsuren zijn hetzelfde als voordien. Het Bruine Café is momenteel nog gesloten.

016 56 97 05 - toerisme@aarschot.be 

Sportcentrum Demervallei

De sporthal is geopend. Je moet steeds reserveren via sportdienst@aarschot.be. Het zwembad is ook geopend. Om te zwemmen reserveer je via 016 56 11 25 (zie hierboven bij stedelijk zwembad).

De administratie is steeds open: via het loket, per telefoon of e-mail. Het sportcentrum hanteert specifieke maatregelen. Deze worden rechtstreeks gecommuniceerd aan de gebruikers.

Het dragen van een mondmasker is verplicht in het gebouw, maar niet tijdens het sporten.

016 56 20 15 - sportdienst@aarschot.be

Jeugdcentrum De Klinker

Het Jeugdcentrum is geopend. De openingsuren zijn hetzelfde als voordien. Je moet geen afspraak maken. Het dragen van een mondneusmasker is verplicht.

016 56 62 24 - info@jcdeklinker.be 

Hagelandse Academie voor Beeldende Kunst

 • Je kan je online inschrijven via mijnACADEMIE.be of op afspraak; 
 • De lessen startten op 1 september, rekening houdend met de richtlijnen van de federale overheid. Het onderwijs start met code geel.

Meer info op www.habk.be en via contact@habk.be.

Hagelandse Academie voor Muziek en Woord

 • Je kan je online inschrijven via mijnACADEMIE.be
 • De lessen startten op 1 september, rekening houdend met de richtlijnen van de federale overheid. Het onderwijs start met code geel;
 • Enkel personeelsleden en leerlingen zijn toegelaten in de gebouwen;
 • Vanaf 1 september is het secretariaat is enkel telefonisch, per mail of op afspraak bereikbaar. Het secretariaat is open op maandag, dinsdag en woensdag van 13 tot 20 uur, donderdag van 15 tot 19 uur, en zaterdag van 9 tot 12 uur. 

Meet info op https://www.hamw.be/ en via hamw@aarschot.be.

Capucienenklooster

Het Capucienenklooster is open op afspraak. Feesten zijn mogelijk tot maximum 10-50 personen, afhankelijk van de zalen die je gebruikt. Neem contact op met het Capucienenklooster via 0490 41 39 17 of capucienenklooster@aarschot.be.

Opgelet! Het is verplicht om een mondneusmasker te dragen in alle openbare gebouwen. Vergeet je masker niet wanneer je komt.

Recyclagepark

Het recyclagepark is sinds dinsdag 7 april terug open, maar onder strikte voorwaarden. Je gaat alleen naar het park. Aan de ingang hangen de voorwaarden omhoog. Hou steeds genoeg afstand van anderen en werknemers. Het dragen van een mondneusmasker is verplicht voor bezoekers en transporteurs. Meer informatie vind je op deze pagina.

Instructies sinds 7 april:
 • We verwachten een grote toeloop aan het park. Ga dus niet naar het recyclagepark als dat niet echt nodig is.
 • Stel je bezoek, indien mogelijk, voor langere tijd uit.
 • Sorteer thuis het afval dat je wil aanleveren. Alleen een kort bezoek aan het recyclagepark is immers toegestaan.
 • Kom alleen.
 • Breng grote of zware materialen die je niet alleen kan dragen, op een later moment naar het recyclagepark, wanneer de situatie genormaliseerd is.
 • Blijf in je wagen zitten in de wachtrij aan het recyclagepark.
 • Fietsers en voetgangers sluiten mee aan in de rij.
 • Slechts vijf aanbieders tegelijk (auto’s / fietsers / voetgangers) zijn toegelaten in het recyclagepark.
 • Vermijd elk fysiek contact. Geef je recyclageparkkaart dus niet aan de parkwachter.
 • Respecteer ten allen tijde de afstandsregel van minimum 1,5 meter.
 • Met asbestcement kan je tijdelijk niet terecht op het recyclagepark. De beschermingsmiddelen om asbest op een veilige manier op te slaan in het recyclagepark, worden momenteel ingezet in de zorgsector.
 • Volg de instructies van de recyclageparkwachters nauwgezet op.

Lokaal dienstencentrum Orleanshof

Het buurtrestaurant van het Orleanshof is opnieuw geopend. Er gaan nog geen activiteiten door. Meer info vind je op https://orleanshof.be/.

Opgelet! Het is verplicht om een mondneusmasker te dragen in alle openbare gebouwen. Draag altijd je masker, tenzij je aan tafel zit om te eten of te drinken. 

Woonzorgcentra

De woonzorgcentra volgen de specifieke coronarichtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid nauwgezet op. Eén van de maatregelen is dat bezoekers geen toegang krijgen tot de woonzorgcentra. Ook gelden er strenge hygiënerichtlijnen. Het is in Aarschot verplicht om een mondneusmasker te dragen in alle woonzorgcentra.

Parkeren

Sinds 18 maart schortte het stadsbestuur het betalend parkeren op naar aanleiding van de coronacrisis. De parkeerbeheerder voert momenteel ook geen controles van geparkeerde voertuigen uit. Nu de coronamaatregelen beetje bij beetje afgebouwd kunnen worden, heeft het stadsbestuur beslist om het betalend parkeren en de controles vanaf 1 juni te hervatten. Om de parkeerders tegemoet te komen, zet de parkeerbeheerder de controles op het betalend parkeren en parkeren in de blauwe zone vanaf 1 juni tot en met 31 augustus een uurtje vroeger stop, namelijk om 18 uur.

Klik hier voor meer informatie over het hervatten van het betalend parkeren en de controles.

Handelsleven Aarschot

www.winkeleninaarschot.be

Steun de Aarschotse handel en horeca! Neem eens een kijkje op www.winkeleninaarschot.be. De stad lanceerde deze website om de handel en horeca van Aarschot en de deelgemeenten te ondersteunen in deze moeilijke periode. 

Opgelet! Het is verplicht om een mondneusmasker te dragen in handels- en horecazaken, tenzij je aan je tafel zit om te eten en/of te drinken.

Wil je jouw handels- of horecazaak laten vermelden op deze website? Klik hier voor meer info. 

Markt

De wekelijkse donderdagmarkt werd hervat vanaf donderdag 28 mei. Het is verplicht op de markt om een mondneusmasker te dragen.

Afhaal Aarschot

Klik hier door naar de Facebookpagina Afhaal Aarschot waarop je een lijst vindt van alle handelszaken in Aarschot met een afhaalmogelijkheid.

Bent u tevreden met de info op deze pagina?