Stad Aarschot zet in op vergroening

Gepubliceerd op donderdag 4 mei 2023
Het stadsbestuur van Aarschot wil onze woon- en leefomgeving opfleuren en beter beschermen tegen de gevolgen van de klimaatopwarming door volop in te zetten op de vergroening van het openbaar domein.

253 bomen geplant in Aarschot sinds januari 2022

Op woensdag 3 mei heeft de groendienst twee prachtige rode esdoorns geplant aan de ovonde in de August Reyerslaan. Het planten van deze twee bomen vormt het sluitstuk van het huidige plantseizoen. Sinds januari 2022 heeft de stad Aarschot maar liefst 253 bomen geplant.

Bij de keuze van het plantgoed geeft de stad de voorkeur aan een mix van inheemse insect- en bijvriendelijke bomen en struiken. Zo heeft de groendienst in park Elzenhof bijvriendelijke bomen geplant aan de bijenhal. In het natuurgebied van Park Schoonhoven plantte de groendienst inheemse bomen en oude fruitboomsoorten.

Plantvakken opgefleurd met vaste planten en struiken

De plantvakken in de stad en in de omgeving van de begraafplaatsen fleurde de groendienst op met heel wat nieuwe vaste planten en struiken. Aanvullend zal de groendienst dit jaar nog verschillende nieuwe plantvakken en bloemenakkers aanleggen, verspreid over de stad en haar deelgemeenten.

 

Bloembollen deels mechanisch aangeplant

Dit voorjaar stonden de bloembollen in de binnenstad wekenlang prachtig in bloei. De bloembollen in het park van Rillaar, aan het Begijnhof en in de middenbermen van de Langdorpse- en Herseltsesteenweg liet de stad voor het eerst mechanisch aanplanten onder de bestaande grasmat.

Vergroening

Binnen enkele weken zal ook de zomerbebloeming in de vorm van bloemenmanden en bloementorens in het straatbeeld verschijnen. Kortom, het is weer volop genieten van de vergroening en de bloemenweelde in Aarschot en de deelgemeenten.