Sint-Rochusverlichting - 15 augustus

De Sint-Rochusverlichting is ongetwijfeld de belangrijkste traditie en het grootste toeristische evenement van onze stad. 

Op de avond van 15 augustus doven we alle elektrische verlichting in centrum Aarschot en de omliggende wijken. De Aarschottenaren verlichten hun woning met duizenden kaarsjes en ook de handelaars verlichten hun etalage sfeervol. Het is een prachtige traditie die onze gezellige stad onderdompelt in een magische sfeer.

Programma

  • Streekproducten- en ambachtenmarkt vanaf 16 uur op de Bonewijk en het Kerkplein.
  • Doorlopende begeleide wandeling en kinderzoektocht.
  • Mis de officiële opening niet! We geven een kanonschot en ontsteken de Sint-Rochusreus om 21 uur op de Grote Markt.
  • Gezellige kraampjes in de verlichte straten.
  • Sfeervolle muziek in het Stadspark.
  • Trammetje dat doorheen de verlichte buitenwijken rijdt: Station, Begijnhof, Tuinwijk en Nonnenlanden.

Het volledige programma vind je op www.sintrochusverlichting.be.

Doe mee!

We doen ook dit jaar weer een warme oproep aan al onze inwoners en handelaars: doof je lichten en brand zoveel kaarsjes als je maar kan. Want de Lichtekes, da's iets van ons. Daar mogen we trots op zijn. Laat ons er samen een magische avond van maken.
 

Bereikbaarheid

Hou rekening met de aangepaste verkeersregeling!
 
Kom je het magisch verlichte stadscentrum bezoeken? Kom te voet of met de fiets! Als je toch met de auto komt, dan kan je parkeren op de parkings van scholen Siba, Sima en het Damiaaninstituut (Pastoor Dergentlaan). De parking aan de achterzijde van het station (Nijverheidslaan) is gratis tijdens de Sint-Rochusverlichting. Er rijdt een shuttlebus van de parkings naar het centrum.

Bent u tevreden met de info op deze pagina?