Schuilhokken voor zwerfkatten

Gepubliceerd op dinsdag 1 december 2020
Voeder jij zwerfkatten en ken je een stukje openbaar terrein waar schuilhokjes voor zwerfkatten kunnen staan? Meld het aan de dienst Leefmilieu.

De stad Aarschot beschikt nog over schuilhokken voor zwerfkatten, aangeboden door Dierenwelzijn Vlaanderen. Nu de eerste koude zich laat voelen, denken we weer aan de zwerfkatten die geen tuinhuis of schuur hebben om te schuilen voor de regen en de koude.

We doen een oproep aan de Aarschottenaars die zwerfkatten voederen en die een stukje openbaar terrein kennen waar de schuilhokjes kunnen staan. Op elke locatie wordt een inwoner van onze stad meter of peter van de katten. Zij houden de katten in het oog en letten er op dat de omgeving rein blijft. Ze zullen de stad verwittigen als er niet-gesteriliseerde katten bijkomen of wanneer er schade is aan de schuilhokken.

Op elke locatie komt een informatiebord met de vraag om de katten met rust te laten en ze geen extra voer te geven. Er wordt al voor hen gezorgd en extra voer zou enkel ongedierte aantrekken. Het is ook verboden op deze plaatsen (en op andere plaatsen) katten af te zetten.