Ruim hondenpoep op

De stad Aarschot stelt vast dat sommige baasjes nog te vaak hondenpoep op stoepen of in parken achterlaten. Soms worden groene zones zelfs massaal gebruikt als hondentoilet. Dat is ontzettend jammer, want zo wordt het er voor vele inwoners onaangenaam om te wandelen. Met een ludieke campagne en extra controles wil de stad een halt toeroepen aan deze overlast.

Een propere en aangename stad

Zowel vanuit het beleid als in de dagelijkse werking doen we ons uiterste best om van Aarschot een propere en aangename stad te maken. We rekenen op de inwoners om hieraan bij te dragen en onze stad proper te houden. Helaas kuisen niet alle baasjes de poep van hun trouwe viervoeter op zoals het hoort. Het is uiterst vervelend als je tijdens een wandeling moet opletten voor hondenpoep. 

Kakje, zakje, bakje

Met een ludieke campagne roepen we baasjes op om hondenpoep op te ruimen zoals het hoort. Sprekende affiches in het straatbeeld verduidelijken dat het maar een kleine moeite is om het kakje in een zakje te stoppen en vervolgens in een bakje te deponeren. Op strategische locaties vind je ook hondenpoeppalen waarin je zakjes met hondenpoep kan deponeren. Heel wat baasjes gebruiken deze al.

Hopelijk kunnen we met deze campagne andere baasjes ervan overtuigen dat die kleine inspanning van groot belang is om onze stad samen proper te houden. 

Naast deze sensibiliseringscampagne zetten we ook verder in op controles en zullen we vervuilers beboeten.

Affiche voor je raam?

Heb jij ook overlast van hondenpoep op de stoep voor je woning? Dan kan je de affiche van onze campagne tegen hondenpoep voor je raam hangen. Je kan de affiche hieronder downloaden of je kan ze afhalen aan het onthaal op het gelijkvloers van het stadhuis. Denk er wel aan dat je een afspraak moet maken als je wil langskomen in het stadhuis. 

Bent u tevreden met de info op deze pagina?