Social media

Rioleringswerken Langdorpsesteenweg en vernieuwing brug Weegstraat

Gepubliceerd op donderdag 18 april 2019
In het kader van het project ‘gescheiden riolering Doornbergstraat’ zullen er vanaf dinsdag 23 april 2019 rioleringswerken plaatsvinden op de Langdorpsesteenweg.

De weg wordt onder opdrachtgever Riopact volledig opgebroken tussen de aansluiting met het Wolfcafé en de aansluiting met de De Egdstraat. Hier zal een gescheiden riolering aangelegd worden. Als alles volgens plan verloopt, worden de werken tegen eind juni 2019 afgerond.

Omleiding

Naar aanleiding van deze rioleringswerken wordt het doorgaand verkeer vanuit Testelt omgeleid vanaf het kruispunt met de Mouthorensteenweg. Verkeer dat vanuit Aarschot komt, wordt omgeleid vanaf het kruispunt met de Vuurmolenstraat.

Vernieuwing brug Weegstraat

Ook de voegen van de brug aan de Weegstraat, ter hoogte van de Irish Pub, worden vernieuwd, evenals de afsfaltverharding op, voor en achter de brug. Dit zal gebeuren onder aannemer DSV. De voorziene startdatum is maandag 6 mei 2019. Volgens de huidige planning zullen de werken 15 werkdagen in beslag nemen. Naar aanleiding hiervan wordt de brug tijdelijk afgesloten en wordt het verkeer omgeleid.

“We hebben er bewust voor gekozen om deze werken in dezelfde periode uit te voeren”, bevestigen Gerry Vranken en Annick Geyskens. “Op die manier willen we de hinder tot een minimum beperken.”