Rioleringswerken in Kleine Mechelsebaan, Meetshovenstraat, Sluiskensweg en het Eekhoornbos

Gepubliceerd op woensdag 6 september 2023
Op maandag 30 januari 2023 startte aannemer Superbeton in opdracht van Aquafin en Riopact met de rioleringswerken in de Kleine Mechelsebaan, Meetshovenstraat, Sluiskensweg en het Eekhoornbos. Er wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd, waarmee regen- en afvalwater apart worden afgevoerd.

Update 6 september 2023

Op dinsdag 12 september plaatst aannemer Superbeton een grote overstortconstructie op het kruispunt van de Kleine Mechelsebaan en de Sluiskensweg. Hierdoor wordt het kruispunt tijdens de werkuren volledig afgesloten voor alle verkeer. 

Van vrijdag 8 september tot en met maandag 11 september plant de aannemer voorbereidende werken. Ten gevolge van deze werken zal het kruispunt van de Kleine Mechelsebaan en de Sluiskensweg moeilijk bereikbaar zijn. Onze excuses voor het ongemak. 

Meer informatie vind je in de bewonersbrief van aannemer Superbeton onderaan deze pagina.Update 11 april 2023

Na de paasvakantie, op maandag 17 april, start de aannemer met het frezen van de asfaltverharding. Vervolgens wordt de bemaling geplaatst om het grondwater te verlagen. Zodra het grondwater voldoende gezakt is, starten we met de aanleg van de riolering op het kruispunt van de Sluiskensweg richting de Ter Heidelaan.

Op 12 mei starten de nutsmaatschappijen met de aanleg van de nieuwe leidingen. Vervolgens breekt de aannemer de oude riolering verder open. Van zodra de nutsmaatschappijen klaar zijn, start de aannemer met de definitieve overkoppeling van de riolering en werkt hij de straat en de bermen af. 

Je vindt extra info in de bewonersbrief over fase 1 en die over fase 2. Alle info over bereikbaarheid, timing en fasering vind je op de webpagina van Aquafin. 


Update 9 maart 2023

Door de huidige weersomstandigheden valt de planning van onze lopende werven letterlijk in het water. Deze week is er weinig activiteit te bespeuren. Als de weersomstandigheden begin volgende week beter zijn, starten we opnieuw op.

Werf Kleine Mechelsebaan: volgende week gaat de aannemer verder met het plaatsen van de riolering in het gedeelte buiten de ring.


Na de rioleringswerken wordt ook de rijweg vernieuwd.

In eerste instantie wordt gewerkt in de Kleine Mechelsebaan ten westen van de Ter Heidelaan. Alle info over bereikbaarheid, timing en fasering vind je op de webpagina van Aquafin.

Webpagina Aquafin