Riolerings- en wegenwerken Schaluinevest vanaf 12 april

Gepubliceerd op donderdag 8 april 2021
Vanaf 12 april werken rioolbeheerder Riopact en de stad Aarschot aan de heraanleg van de Schaluinevest. Er komt een gescheiden riolering en de rijweg wordt vernieuwd. Ook het kruispunt met het Schaluin wordt aangepakt.

Hinder tijdens de werken?

De hinder wordt tot een minimum beperkt, al zal de doorgang in het Schaluin tijdelijk volledig onderbroken zijn. Dan geldt er een omleiding via de Ring. De werkzaamheden zouden tegen het zomers bouwverlof klaar moeten zijn.

Wat houden de werken in?

Samen met onze partner Riopact vernieuwen we de riolering in de Schaluinevest en leggen we een gescheiden stelsel aan, dat afval- en regenwater apart afvoert. Zo verminderen we de kans op wateroverlast en verbeteren we de werking van de zuiveringsinstallaties. En zo investeren we in een betere levenskwaliteit.

De riolering in de Schaluinevest wordt over de volledige lengte aangepakt, vanaf de Elisabethlaan tot aan het doodlopende gedeelte. Ook het kruispunt met het Schaluin gaat op de schop: daar komen twee nieuwe inspectieputten. Aansluitend vernieuwen we de rijweg. Het doodlopend stuk van de Schaluinevest krijgt opnieuw kasseien zoals vandaag. De rijweg tussen de Elisabethlaan en het Schaluin voeren we uit in betonstraatsteen, vergelijkbaar met de Rumoldus Wetzstraat.

Werken in fases

Gezien de aanwezigheid van heel wat handelaars in het Schaluin dicht bij de werfzone, zal de aannemer in verschillende fases werken. Zo zal hij niet alles tegelijkertijd opbreken.
Op die manier blijft doorgaand verkeer in het Schaluin mogelijk en blijven de handelaars bereikbaar. De Schaluinevest zelf wordt wel afgesloten voor het verkeer. Ook het kruispunt met het Schaluin zullen we op een bepaald moment even volledig moeten afsluiten. Het verkeer volgt dan een korte omleiding via de Ring. Maar die periode beperken we in de tijd.

Contact met de handelaars en scholen

We hebben een bewonersbrief in de ruime omgeving verspreid, met meer informatie over de werken en ieders bereikbaarheid. We namen ook rechtstreeks contact op met de handelaars en de directies van de verschillende scholen, waaronder het Sint-Jozefscollege. We zullen hen tijdens de werken op de hoogte houden.