Proximus rolt Fibernetwerk uit in Aarschot

Proximus rolt momenteel haar glasvezelnet 'Fiber to the Home' uit in onze stad. De werken zullen nog tot de eerste maanden van 2023 in ons straatbeeld te zien zijn. Om de hinder te beperken, stemt Proximus haar werken zoveel mogelijk af op andere werken die aan de gang zijn. De glasvezel kan aangelegd worden in de stoep of tegen de gevel. Waar de glasvezel aangelegd wordt in de stoep, gaat dit uiteraard gepaard met graafwerken.

Waar en wanneer wordt er gewerkt?

Proximus bedeelt steeds enkele dagen voor de start van de werken nog brieven waar er voor de deur gegraven wordt of er echt hinder wordt veroorzaakt.

Maar op de onderstaande kaartjes krijg je al een idee van de zones waarin Proximus de komende periode zal werken. (Klik op de kaartjes om ze te vergroten.)

Graafwerken

Waar de glasvezel aangelegd wordt in de stoep gaat dit gepaard met graafwerken.

Hieronder vind je het plannetje met de werken die op 8 augustus van start gaan.

Gevelwerken

Voor de aanleg van de glasvezel op de gevels is de hinder beperkt. Er worden daarbij geen graafwerken in de stoep uitgevoerd. Er wordt gewerkt met een compacte hoogtewerker op wielen die over de stoep rijdt. 

Ter verduidelijking van de kaartjes

Proximus deelt onze stad op in blokken, dat zijn de gekleurde vlakken die je op de kaart ziet. In elk blok zie je rode en groene lijnen die aangeven waar er precies werken plaatsvinden.

Op de kaart bevat elk blok (gekleurd vlak) een referentienummer (bv. 105) en de weeknummers van de weken waarin de werken gepland zijn (bv. WK25/W26 wat wil zeggen dat er gewerkt wordt tussen 20 juni en 1 juli). De planning is natuurlijk afhankelijk van gunstige weersomstandigheden en dergelijke. 'TBD' staat voor 'to be defined'.

Wat is het fibernetwerk?

Het fibernetwerk biedt supersnel en stabiel internet. Geen onderbrekingen of vertragingen meer om te downloaden, uploaden, streamen en gamen. Je hebt bovendien het scherpste beeld op je tv, tablet of smartphone.

Meer weten over fiber? www.proximus.be/fiber.

Vragen over de werken?

Heb je vragen over de werken? Je kan altijd bellen naar het nummer 0800 11 865 van 8 tot 17 uur of een mailtje sturen naar glasvezel.aarschot@proximus.com.

Bent u tevreden met de info op deze pagina?