Social media

Project Testrijders promoot elektrisch autodelen in Aarschot

Gepubliceerd op maandag 10 december 2018
Vlaams-Brabant rolt als eerste provincie het proefproject Testrijders uit om elektrisch autodelen te promoten. Aarschottenaar Tom Van Lint is één van de eerste ambassadeurs en least een Testrijderswagen als deelauto in Aarschot.

Elektrisch autodelen

Bij de Testrijders van Bond Beter Leefmilieu kan je een elektrische wagen huren. Bond Beter Leefmilieu ijvert namelijk voor een hypermobiele samenleving zonder files, stress, vervuilde lucht, fossiele brandstoffen of ongezonde uitlaatgassen. Gedeelde mobiliteit met elektrische wagens maakt dan ook een belangrijk deel uit van de mobiliteit van de toekomst.

Blue Corner installeert gratis een publieke laadpaal in de buurt van alle Testrijders. Met Tom Van Lint is er nu ook een Testrijder in Aarschot. Dankzij hem zal er in Aarschot een laadpaal komen op de Leuvensesteenweg.

Ambassadeurs

De Testrijders zijn geen racepiloten, maar ambassadeurs van elektrisch autodelen. Dat doen ze op vrijwillige basis. 20 Testrijders leasen een elektrische Nissan LEAF, die op 100% hernieuwbare energie rijdt. Zo promoten ze gedeeld elektrisch vervoer en laten ze je op een toffe manier kennismaken met elektrisch autodelen. Bovendien verdienen ze een deel van het leasebedrag terug.

Schonere lucht, minder files en groene energie: dat is waar een Testrijder zijn hand voor om het stuur klemt. Door elektrische wagens te delen, dring je immers de CO2-uitstoot van ons wagenpark terug. Ook jij kan elektrisch rijden en autodelen uitproberen, door één van de Testrijderswagens te huren via autodeelplatform CarAmigo.

Meer info

Op www.testrijders.be kan je een Testrijder zoeken in jouw buurt en zijn wagen huren. Er is ook een speciaal aanbod voor bedrijven.

Testrijders België is een project van Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen vzw. Het wordt georganiseerd volgens het Nederlandse model van Natuur & Milieu.