Social media

Parkeerzones en parkeertijden

De stad Aarschot heeft drie parkeerzones: de betalende zone, de beperkt gratis zone en de onbeperkt gratis zone. Op het plan wordt de betalende zone aangeduid in het geel, de beperkt gratis zone in het blauw en de onbeperkt gratis zone in het groen.

Betalende zone

Elke dag van 9 tot 19 uur, behalve op zon- en feestdagen.

Gratis kwartiertje

Op elk moment van de dag kan je in de betalende zone een kwartier gratis parkeren. Je neemt daarvoor een gratis parkeerticketje door op de groene knop van de parkeerautomaat te drukken.

Gratis parkeeruur einde schooltijd

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag kan je bovendien tussen 15 en 16 uur gratis parkeren in de betalende zone. Op woensdag is dat van 11.30 tot 12.30 uur. Het gaat telkens om het uur waarbinnen de schooldag op de verschillende scholen beëindigd wordt. 

Sensorparkeren

Op drie kortparkeerplaatsen op de Grote Markt kan je maximum 30 minuten gratis parkeren. Je hoeft daarvoor geen parkeerticketje aan de parkeerautomaat te nemen en je hoeft ook geen blauwe parkeerschijf te leggen. Een sensor registreert je parkeertijd. Parkeer je langer dan 30 minuten, dan riskeer je een parkeerboete van 25 euro. Deze regeling geldt voor alle gebruikers van de sensorplaatsen.

Blauwe zone

Elke dag van 9 tot 18 uur, behalve op zon- en feestdagen. Je mag je met je blauwe parkeerschijf maximum twee uur parkeren in de blauwe zones in de binnenstad en op Parking Centrum in de Demervallei. Ook in een gedeelte van Rillaar-centrum geldt deze zone, namelijk op de Diestsesteenweg op het gedeelte tussen Kapelleke en Blankestraat en in de Blankestraat zelf.

Op de blauwe zone aan parking Cristal Monopole en de blauwe zone op het industrieterrein geldt een maximumparkeertijd van vier uur.

Onbeperkt gratis parkeren

Op alle andere wettelijke parkeerplaatsen in de stad kan je gratis en onbeperkt parkeren. Zo kan je op het grootste gedeelte van parking Centrum in de Demervallei onbeperkt gratis parkeren. Enkel op het gedeelte tussen het politiekantoor, de busbaan en het verlengde van de afrit van de Ring naar Parking Centrum die langs het politiekantoor loopt, geldt een beperkt blauwe zone. Je kan er gratis parkeren, maar beperkt in de tijd, namelijk twee uur. De situering van deze zone kan je op het plan van de beperkt blauwe zone van parking Centrum bekijken.

Bent u tevreden met de info op deze pagina?