Social media

Parkeerzones en parkeertijden

De stad Aarschot heeft drie parkeerzones: de betalende zone, de blauwe zone en de gratis zone. De info over al deze zones kan je hier rustig nalezen.

Betalende zone

De betalende zone, hoofdzakelijk in Aarschot centrum, geldt elke dag tussen 9 en 19 uur, behalve op zon- en feestdagen. Je neemt je ticketje en betaalt aan de parkeerautomaat.

Uitzonderingen

Gratis kwartiertje

Op elk moment van de dag kan je in de betalende zone een kwartier gratis parkeren. Je neemt daarvoor een gratis parkeerticketje door op de groene knop van de parkeerautomaat te drukken.

Gratis parkeeruur einde schooltijd

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag kan je tussen 15 en 16 uur gratis parkeren in de betalende zone. Op woensdag is dat van 11.30 tot 12.30 uur. Het gaat telkens om het uur waarbinnen de schooldag beëindigd wordt.

Sensorparkeren

Op drie kortparkeerplaatsen op de Grote Markt kan je maximum 30 minuten gratis parkeren. Je hoeft daarvoor geen parkeerticketje aan de parkeerautomaat te nemen en je hoeft ook geen blauwe parkeerschijf te leggen. Een sensor registreert je parkeertijd. Parkeer je langer dan 30 minuten, dan riskeer je een retributiebon van 25 euro. Deze regeling geldt voor alle gebruikers van de sensorplaatsen.

Blauwe zone

De blauwe zone geldt elke dag van 9 tot 18 uur, behalve op zon- en feestdagen. Je mag er met je blauwe parkeerschijf maximum twee uur parkeren. de zone geldt in de Binnenstad en op een stukje van Parking Centrum in de Demervallei. Ook in een gedeelte van Rillaar-centrum is er een blauwe zone, namelijk op de Diestsesteenweg, tussen Kapelleke en Blankestraat en in de Blankestraat zelf.

Uitzonderingen

Vier uur gratis parkeren

In de blauwe zone van de parking aan Cristal Monopole en op het industrieterrein geldt een maximumparkeertijd van vier uur.

B-parking achter het station

De parking achter het station van Aarschot, aan de Nieuwlandlaan, is een B-parking en eigendom van de NMBS. Deze parking maakt ook deel uit van de blauwe zone, maar het is de NMBS die de tarieven bepaalt. Meer info over de tarieven vind je op de website van de NMBS.

Gratis zone

Op alle andere wettelijke parkeerplaatsen in de stad kan je gratis en onbeperkt parkeren. Zo kan je op het grootste gedeelte van parking Centrum in de Demervallei onbeperkt gratis parkeren. Enkel het gedeelte tussen het politiekantoor, de busbaan en het verlengde van de afrit van de Ring naar Parking Centrum die langs het politiekantoor loopt, is een blauwe zone. Deze is afgebakend met grondschilderingen en blauwe betonblokken.

Bent u tevreden met de info op deze pagina?