Social media

Pak de Buxusmot kordaat aan door je te informeren via SOSbuxusmot.be

De buxusmot verspreidt zich in sneltempo door Vlaanderen. Tuinliefhebbers zijn erg bezorgd over de vraatschade die de rupsen toebrengen. Om de verspreiding van deze plaag onder controle te houden, is correcte informatie nodig over een efficiënte beheersing.

Eén website met duidelijke informatie

Alles wat je als tuinliefhebber moet weten over de buxusmot staat nu op één website: www.SOSbuxusmot.be. Je vindt er actuele informatie over het herkennen van de plaag en over de schade die ze toebrengt aan buxusplanten. Ook tips over het beheersen van de buxusmot kan je op de website terugvinden. Voor www.SOSbuxusmot.be is een samenwerking opgezet tussen Landelijke Gilden, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO), het Proefcentrum voor Sierteelt (PCS) en dé sierteelt- en groenfederatie (AVBS).

Onderzoeksinstellingen PCS en ILVO volgen op twee locaties de opkomst van rupsen, vlinders en nieuwe generaties rupsen. Diverse bestrijdingstechnieken worden getest en beoordeeld vanuit de praktijk. Landelijke Gilden en AVBS vertalen deze verworven kennis naar praktische tips voor jou als tuinliefhebber en verwittigen wanneer het tijd is om te handelen via een nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de beste strategie en het juiste moment om vraatschade te beperken? Schrijf je via de website www.SOSbuxusmot.be gratis in op de nieuwsbrief.
 
Dit initiatief kadert in het onderzoeksproject ‘Sensibilisering rond het monitoren en beheersen van de buxusmot (Cydalima perspectalis) in Vlaanderen’, gefinancierd door het Vlaams Fonds voor Landbouw en Visserij van het Departement Landbouw & Visserij van de Vlaamse Overheid. Dit project wordt uitgevoerd door het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO), het Proefcentrum voor Sierteelt (PCS), dé Sierteelt- en groenfederatie (AVBS) en de Landelijke Gilden.

Meer info

Marleen Van der Velden
016 28 60 26
marleen.van.der.velden@landelijkegilden.be
www.SOSbuxusmot.be