Social media

Opening Kortakkerplein

Gepubliceerd op woensdag 8 mei 2019

 

Feestelijke opening Kortakkerplein op 12 mei van 14 tot 15.30 uur

Burgemeester Gwendolyn Rutten: “Kom mee het glas heffen op de opening van het vernieuwde Kortakkerplein. HamaRil zorgt voor een streepje muziek. Voor de kinderen voorzien we iets speciaals. Zij worden getrakteerd op een gezond sapje van de ‘Sappentrapper’. En omdat het Moederdag is, is er ook een extraatje voor de mama’s. Zij worden letterlijk in de bloemetjes gezet.”

Werken aan Kortakkerplein

Het parkeerterrein voor de Hagelandse Academie voor Beeldende Kunst en HamaRil alsook de toegang tot zaal Den Akker en parochiezaal Kortakker werden volledig heraangelegd. Ook de zone rond en achter de parochiezaal werd aangepakt en vernieuwd.

“Bij de inrichting van de parking hebben we in eerste instantie aandacht besteed aan de functionaliteit waarbij we een maximum aan parkeerplaatsen hebben gecreëerd”, licht schepen van Openbare werken Gerry Vranken toe. “De volledige parking biedt nu plaats aan ongeveer 100 wagens. Daarnaast voorzagen we ook enkele overdekte fietsenstallingen. Anderzijds zorgden we ervoor dat de parking ook als bijvoorbeeld speelplein kan dienen.”

De parking werd grotendeels in waterdoorlatende materialen uitgevoerd. Er werd een bufferings- en infiltratievoorziening voorzien om bij hevige regenval het hemelwater op te vangen. Gerry Vranken: “Rondom de infiltratievoorziening plaatsten we mooie betonnen elementen die in eerste instantie dienen als afscherming, maar ook als zitelement fungeren. Aan de zijde van de parochiezaal plaatsten we over de volledige lengte een betonnen trap en enkele zitbanken.