Onthard je voortuin en krijg een gratis boom

De wateroverlast van afgelopen zomer toont aan dat maatregelen om grondwater beter vast te houden broodnodig zijn. Daarom geven we elke Aarschottenaar die onthardt een gratis boom.

Aarschot zet al langer in op projecten om terug meer grondwater in de regio vast te houden. Een maatregel waaraan zowel onze stad, onze inwoners als ondernemingen hun steentje kunnen bijdragen, is ontharden. Door bijvoorbeeld een stukje van je verharde voortuin of de tegels van je terras weg te nemen, kan het regenwater makkelijker en sneller infiltreren in de bodem.

Onthard minstens 2m²

Om iedereen aan te zetten een stuk van zijn terrein te ontharden, krijgt elke inwoner die zijn voortuin of oprit onthardt een gratis boom van de stad. Die boom plant je op het ontharde stukje grond. Per 2m² nieuwe ontharde zone krijg je een inheemse hoge of middelhoge boom. Ook bedrijven kunnen aan deze actie deelnemen.

Bestel je plantgoed

De keuze aan plantgoed is groot. Kies daarom voor een boom op maat van je beschikbare oppervlakte. Bestellen doe je via de website www.behaagjetuin.be.

Praktisch

Voor 2022 kan je bestellen van 1 september tot en met 15 oktober 2022 dinsdag 19 oktober. Je kan je plantgoed op 10 december 2022 gratis afhalen bij onze werkhallen op het industrieterrein.

Als je je boom gekregen hebt, plant je hem best onmiddellijk op de juiste plaats.

Vragen?

Heb je verder nog vragen over hoe je je voortuin of je terrein moet inrichten en hoe je je terrein het beste onthardt? Neem dan contact op met de milieudienst van de stad Aarschot (milieudienst@aarschot.be - 016 55 03 81).

Bent u tevreden met de info op deze pagina?