Social media

Onderhoudswerken brug over Demer op Oostelijke Ring (R25/N10)

Gepubliceerd op vrijdag 22 maart 2019
AWV vernieuwt volledig de brug over de Demer op de Oostelijke Ring op de Diestsesteenweg. Vertraagd rijden tussen april en september door versmalde rijstroken.

Wat?

De brug wordt tijdens deze grote onderhoudsbeurt volledig 'gestript'. De brug krijgt een nieuwe waterdichting en 1 koker wordt volledig vernieuwd samen met de rijweg en de fietspaden die over de brug lopen.

Wanneer?

De brug wordt tijdelijk afgesloten in het laatste weekend van maart. Er wordt overdag, ‘s avonds en ‘s nachts doorgewerkt aan de brug. De werken starten in de nacht van vrijdag 29 maart op zaterdag 30 maart (tot 6 uur ‘s ochtends), waarbij de brug volledig wordt afgesloten om ze omhoog te vijzelen.Vanaf zaterdag 30 maart (6 uur) tot zondag 31 maart (20 uur) is de brug terug open voor verkeer en geldt er een snelheidsbeperking.

De daaropvolgende nacht van zondag 31 maart (20 uur) tot en met 1 april blijft de brug open, maar er kan wel sterke hinder zijn.

Lokale omleiding voor voetgangers en fietsers
Autoverkeer in beide richtingen op versmalde rijstroken
Jaagpad gesloten door werken vanaf 1 april

Vanaf 1 april tot september zal de brug nog een 3-tal weekends gesloten worden en kan het verkeer in beide richtingen door op versmalde rijstroken. Maandag 1 april wordt aan de kant van het jaagpad onder de brug gewerkt. De koker wordt afgebroken en opnieuw gebouwd. Om veiligheidsredenen wordt het jaagpad dan ook afgesloten en worden voetgangers en fietsers omgeleid via de houten fietsbrug naast de grote brug en via de parking van het zwembad.

 

Parkeren en bereikbaarheid

Alle handelaars blijven bereikbaar!

Gedurende de werken is er een parkeerverbod enkel ter hoogte van de werfzone

Omleidingen vrachtverkeer naar E314 voor vrachtwagens van meer dan 3,5 ton:

  • Omleiding vanuit Rillaar naar E314 via Diestsesteenweg (N10), N258 Schransstraat, op- en afrittencomplex nr.23 Tielt-Winge van E314.
  • Omleiding vanuit Aarschot naar E314 via R25 Oostelijke Ring, N223 Steenweg op Sint-Joris-Winge, op- en afrittencomplex nr. 22 Aarschot van E314.

Meer info?

Houd de website van het Agentschap Wegen en Verkeer in de gaten voor het laatste nieuws over deze werken.