Social media

Onderhoudsprogramma wegen

Wissenstraat - Marten Lemmensstraat - Astridlaan

Nog voor het bouwverlof konden we de werken in de Wissenstraat, Marten Lemmensstraat en Astridlaan afronden. We vernieuwden de wegenis en de voetpaden. Aan de aansluiting van de Marten Lemmensstraat met de Elisabethlaan creëerden we een pleintje met wat groen en twee rustbanken.

Statiestraat - Begijnhofplein

De werken aan de Statiestraat en het Begijnhofplein beëindigden we in augustus. De verhoogde inrichtingen op het Begijnhofplein zijn nu heraangelegd volgens de huidige normen. In de Statiestraat vernieuwden we de asfaltverharding. Samen met aannemer DSV deden we er alles aan om deze werken vóór de start van het nieuwe schooljaar te kunnen afronden. Missie geslaagd!

Ebdries

In de Ebdries (het gedeelte aan basisschool Dol-fijn) moesten we de verzakte straatgoten opbreken en vervangen door nieuwe betonnen straatgoten. De verzakte straatgoten leverden gevaarlijke situaties op voor fietsers en schoolgaande kinderen.

Tieltseweg (aansluiting met de Klopperberg)

Op de Tieltseweg kreeg de aansluiting met de Klopperberg een optimalisatie. We trokken het fietspad door tot voorbij het kruispunt. Op deze plaats gebeurden regelmatig ongevallen met fietsers omdat het fietspad bruusk stopte, net voor de aansluiting met de Klopperberg. Dit euvel pasten we dus aan.

Wijk Nonnenlanden

De werken in de wijk Nonnenlanden (Jan Van Harcourtlaan, Maria Van Brabantstraat…) gingen van start op 29 juli en lopen op hun einde. In de Jan van Harcourtlaan, de Nonnenlandenstraat, de Kardinaal Cardijnstraat, de Maria Van Brabantstraat, de Le Corbesierstraat en de Vanden Panhuysenstraat worden de voetpaden en kantstroken opgebroken en vernieuwd. De straten krijgen ook een nieuwe asfaltlaag.

Gelrodestraat

Als volgende komt de Gelrodestraat aan bod. Hier zullen we de wegenis en plaatselijk ook de voetpaden en parkeerplaatsen vernieuwen.

Bent u tevreden met de info op deze pagina?