Social media

NMBS-parkings betalend vanaf 18 maart

Gepubliceerd op vrijdag 15 maart 2019
Vanaf maandag 18 maart 2019 zijn de stationsparkings aan de Nieuwlandlaan en de Leuvensesteenweg betalend. De NMBS wil zo treinreizigers in Aarschot een gegarandeerde parkeerplaats kunnen aanbieden.

Goedkoper parkeerabonnement voor Aarschottenaren
Op vraag van het stadsbestuur zal de NMBS een goedkoper parkeerabonnementstarief gebruiken voor Aarschottenaren die vanaf 18 maart op de stationsparkings aan de Nieuwlandlaan en de Leuvensesteenweg parkeren. Dat tarief is van toepassing op reizigers met een treinabonnement vanuit Aarschot die gedomicilieerd zijn in Aarschot of één van de deelgemeenten.

 De tarieven voor het parkeerabonnement ‘inwoner’:

  • 1 maand: 23,14 euro
  • 3 maanden: 60,38 euro
  • 1 jaar: 241,53 euro (in plaats van 362,30 euro)

Deze tarieven liggen ongeveer een derde lager dan de parkeerabonnementstarieven voor niet-Aarschottenaren.

Meer informatie vind je op https://www.belgiantrain.be/nl/station-information/car-or-bike-at-station/b-parking/my-b-parking/aarschot

Gebruik stationsparkings
Vanaf 18 maart stelt de NMBS beide stationsparkings tussen 19 uur ’s avonds en 7 uur ’s morgens gratis ter beschikking. Dat wil bijvoorbeeld zeggen dat je er als omwonende 's avonds gratis kan parkeren. Ook op zaterdagen, zon- en feestdagen kan je beide parkings gratis gebruiken.

Bepaalde evenementen vormen hier een uitzondering op, zoals Rock Werchter, Werchter Boutique, Werchter Classic en concerten waarvoor de NMBS dagtrips met een parkingforfait aanbiedt.

Een gedeelte van de stationsparking aan de Nieuwlandlaan mag ook worden gebruikt voor gratis openbare evenementen.

Uitbreiding blauwe zones, invoering kortparkeren en kiss & ride
Om de parkeerdruk in de stationsomgeving tegen te gaan, zullen er extra maatregelen genomen worden. Zo breidt de stad de blauwe zone aan de parking van Cristal Monopole en aan de achterkant van het station uit. Aan de voorkant van het station zullen er kortparkeerplaatsen komen.

Kiss & ride is de eerste 30 minuten gratis op beide stationsparkings. In dat geval is het niet nodig om je parkeerticket te valideren aan de parkeerautomaat.