Social media

Zomer van Aarschot

Gepubliceerd op dinsdag 22 mei 2018
Deze zomer worden de stad en de deelgemeenten omgetoverd tot een zomers paradijs voor jong en oud. De Zomer van Aarschot biedt iedereen die naar onze stad afzakt een boeiend en bruisend programma. Cultuur, natuur, sport, recreatie en muziek zorgen voor een mozaïek aan kleine en grote activiteiten.

Zomerprogramma

Het zomerprogramma van de stad Aarschot is een combinatie van vaste waarden en nieuwe zomerse evenementen. Daarnaast zijn er een hele zomer lang buurtfeesten, zoektochten, tentoonstellingen, sportkampen, Grabbelpas en Vakantieclub. Heel wat activiteiten vinden plaats in de deelgemeenten, zoals de Wolfsfeesten, Gelrock, de Landbouwdag… 

Aarschot zet in op ecologie

Ook de Zomer van Aarschot zet volop in op ecologie. Dit jaar zullen er herbruikbare bekers gebruikt worden op kleine en middelgrote evenementen. Ze worden verdeeld via De Klinker. Op die manier dragen we ons steentje bij in de zorg voor onze planeet. 

Een streepje muziek

Met het muzikale programma maakt de bezoeker kennis tijdens de Fundays, het gratis stadsfestival op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli. Op zaterdag 20 en zondag 21 juli

verwachten we alle muziekliefhebbers in het Stadspark voor het tweedaagse jazz- en rootsfestival Jazz en Roots in het Park.

Op vrijdag 9 augustus kan iedereen meebrullen met bekende meezingers tijdens Aarschot Zingt. Van donderdag 15 tot zondag 25 augustus staat het Festival van de Verloren Onschuld op het programma met tal van optredens en andere activiteiten.

Hap Foodtruckfestival

Van vrijdag 2 tot zondag 4 augustus strijken foodtrucks met hun heerlijke specialiteiten neer in het Stadspark voor het Hap Foodtruckfestival.

Sint-Rochusverlichting

Aarschot heeft een rijk religieus erfgoed. Dat uit zich niet alleen in de prachtige eeuwenoude kerken, maar ook in de Sint-Rochusverlichting. Op donderdag 15 augustus worden de Aarschotse gebouwen, pleinen en straten vanaf 21 uur verlicht met duizenden kaarsjes. De Aarschottenaar eert hiermee Sint-Rochus, de pestheilige die de stad in 1667 van de ‘zwarte dood’ bevrijdde. Rochus herleeft in het licht en de vele activiteiten die de stad, de verenigingen en de wijkcomités op 15 augustus organiseren.

Aarschot Kermis met vuurspektakel op donderdag 22 augustus

Aarschot Kermis vindt dit jaar plaats van zaterdag 17 tot maandag 26 augustus. Nieuw dit jaar is de kermisparade met de stadsreus op zondag 18 augustus. Belangrijk om weten is ook dat het jaarlijks vuurwerk vanaf dit jaar terug op de traditionele donderdag van Aarschot Kermis plaatsvindt.

Aarschot Fietst en Wandelt

Fiets- en wandelzoektochten geven je de kans om de stad en haar deelgemeenten een hele zomer lang te ontdekken. Zo is er bijvoorbeeld Aarschot Fietst op zondag 11 augustus. Geniet van de natuurgebieden, werp een blik op wind- en watermolens zoals ’s Hertogenmolens en rust uit in gezellige horecazaken.

September als waardige afsluiter van de Zomer van Aarschot

Ook de maand september heeft heel wat zomerse activiteiten te bieden. Van de Landbouwdag, de Ezelsoor boekenkaftdag en de opening van het culturele seizoen tot de Merodehappening. Op zaterdag 28 en zondag 29 september sluit ‘15 jaar De Klinker’ het zomerprogramma af met tal van leuke activiteiten.

Ontdek het zomerprogramma op www.zomervanaarschot.be