Social media

De Zomer van Aarschot

Aarschot pakt uit met een zomer vol evenementen in en rond de stad. Van juni tot september wordt de stad omgetoverd tot een zomers paradijs waar zowel jong als oud terechtkan voor tal van belevenissen. Neem zeker eens een kijkje op www.zomervanaarschot.be.

Het zomerprogramma van de stad Aarschot is een combinatie van enkele vaste waarden en zomerse evenementen. De Zomer van Aarschot start dit jaar op vrijdag 15 juni met Dwars door het Hageland. Van vrijdag 6 tot zondag 8 juli vindt het jaarlijks stadsfestival Fundays plaats met op zondag een optreden van Christoff. Op de Nationale Feestdag verwachten we alle muziekliefhebbers in het Stadspark voor Roots in het Park.

Op vrijdag 27 juli sluiten we met Apérotime de werkweek af met hippe foodtrucks, lekkere drankjes en énorm veel sfeer. Van vrijdag 3 tot zondag 5 augustus strijken foodtrucks met hun heerlijke specialiteiten neer in het Stadspark voor het Hap Foodtruckfestival. Op vrijdag 10 augustus kan iedereen meebrullen met bekende meezingers tijdens Aarschot Zingt en opent meteen ook Zomerbar Kamp A. Hier kan je genieten van heerlijk frisse zomerdrankjes. Op zondag 12 augustus worden de benen ingesmeerd voor Aarschot Fietst.

Naar aloude traditie wordt Aarschot op woensdag 15 augustus ondergedompeld in de feeërieke sfeer van de Sint-Rochusverlichting. Aarschot Kermis vindt dit jaar plaats van zaterdag 18 tot maandag 27 augustus, met op vrijdag 24 augustus het muzikaal vuurwerk. Van zaterdag 25 tot maandag 27 augustus staan er tal van optredens en andere activiteiten op het programma van het Festival van de Verloren Onschuld.

De hele zomer zijn er in Aarschot en haar deelgemeenten ook doorlopend zomerzoektochten, wandeltochten, sportkampen, Grabbelpas en Vakantieclub.

Ontdek het zomerprogramma op www.zomervanaarschot.be