EcoWerf-Recyclagepark Messelbroek opent voor Aarschottenaren

Gepubliceerd op woensdag 1 september 2021

De laatste de jaren is - net zoals het inwoneraantal in Aarschot - het aantal bezoekers van het stedelijke recyclagepark sterk toegenomen. Daardoor lopen de wachttijden soms op. Omdat de stad wil tegemoetkomen aan de noden van haar inwoners, werd in samenwerking met Ecowerf naar een oplossing gezocht. Vanaf 1 september kan je dan ook met je afval terecht op het EcoWerf-recyclagepark Messelbroek.

Hoe werkt het EcoWerf-recyclagepark?

Net zoals het recyclagepark van Aarschot is het EcoWerf-recyclagepark Messelbroek uitgerust met weegbruggen, een betalend en een gratis gedeelte, en betaalzuilen. De tarieven die je betaalt op het recyclagepark van Aarschot gelden ook op dat van Messelbroek. Je kan daarom met dezelfde afvalsoorten terecht in Messelbroek, behalve met luierafval: dat wordt hier niet aanvaard.

Betalen op het park doe je met je DifTar-rekening. Je kan er contactloos aanzuiveren en betalen met Bancontact. Daarnaast heb je net zoals voor het recyclagepark Aarschot enkel je proximity-badge (recyclageparkkaart) nodig om het park in Messelbroek te betreden.

EcoWerf, een samenwerking met toekomst

EcoWerf staat in voor de inzameling en verwerking van het huishoudelijk afval in maar liefst 27 steden gemeenten in Oost-Brabant.

Door samen te werken met Ecowerf wil de stad Aarschot haar stedelijk afvalbeleid verder optimaliseren. De intercommunale is een geschikte partner om vernieuwende oplossingen te vinden.

"Ook EcoWerf is tevreden met deze nieuwe samenwerking buiten haar werkingsgebied", zegt Rudi Beeken, voorzitter van EcoWerf. "Dankzij de intergemeentelijke uitbating van onze recyclageparken en de investeringen om onze infrastructuur te optimaliseren op vlak van klant- en gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid met een goede geografische spreiding in de regio, leidt dit tot een mooie samenwerking buiten ons huidig werkingsgebied."

Praktisch

Het EcoWerf-recyclagepark Messelbroek is gelegen te Mannenberg 263 in Scherpenheuvel-Zichem. Het park is geopend van dinsdag tot en met vrijdag tussen 12:30 uur en 19:30 uur. Op zaterdag kan je er tussen 9 uur en 16 uur terecht.

Meer info over de toegangsregels, tarieven en afvalsoorten vind je in de folder op www.aarschot.be. Ook de recyclageparkwachters van Messelbroek helpen je graag verder. Spreek hen gerust aan of vraag de folder met tarieven.

Heb je vragen over de werking van het recyclagepark Messelbroek? Bel gratis 0800 97 0 97 of e-mail naar info@ecowerf.be.

Heb je vragen over de tarieven of je saldo? Bel naar 0800 94 103 of 016 55 03 81, of stuur een e-mail naar milieudienst@aarschot.be.