Social media

In rechte lijn naar een toegankelijk stadhuis

De verbouwing van het stadhuis is in volle gang en verloopt volgens plan. Om je beter van dienst te kunnen zijn, bundelen we alle loketfuncties op het gelijkvloers. Deze fase van de verbouwingswerken loopt tot eind februari 2018.

Iedereen mee!

Aarschot wil een stad zijn waar iedereen zich thuis voelt. Een stad waar je in optimale omstandigheden kan wonen, werken, winkelen en je ontspannen. Niet voor niets is de slogan uit het meerjarenplan ‘Iedereen mee’. Om iedereen mee op de kar te krijgen zetten we in op een efficiënte, klantvriendelijke dienstverlening.

Alle loketten op het gelijkvloers

Een kwalitatieve dienstverlening staat of valt met een toegankelijk stadhuis. Een energiezuinig dienstencentrum waar je op het gelijkvloers terechtkan. Sinds 1 augustus verbouwt het AGB (Autonoom Gemeentebedrijf) Aarschot het stadhuis verdieping per verdieping tot een volwaardig dienstencentrum met alle loketten op het gelijkvloers. Nu alle afbraakwerken achter de rug zijn, is de aannemer begonnen met de metselwerken, vooral aan de achterzijde van het gebouw. Het aluminium buitenschrijnwerk werd geplaatst en de bijhorende glaswerken zijn uitgevoerd. De PUR-isolatie, de chapewerken en de bepleistering zijn bijna afgerond. Momenteel bereidt de aannemer de plaatsing van het gipskarton voor, samen met de elektriciteits- en sanitaire werken.

Beperkte parkeermogelijkheden
aan stadhuis

Tot het einde van de werken zijn de parkeermogelijkheden aan het stadhuis beperkt. De personeelsparking werd afgesloten en de parkeerplaatsen voor bezoekers werden geschrapt. Op de vroegere parkeerplaatsen voor de gemeenteraadsleden bevindt zich nu een parkeerplaats voor mindervaliden.

Toegang stadhuis aan achterzijde

Tijdens de werken bevindt de toegang van het stadhuis zich aan de achterzijde van het gebouw. De trap van het gelijkvloers naar de eerste verdieping werd afgesloten want deze behoort tot de werfzone. Bezoekers kunnen gebruikmaken van de lift.

Het stadsbestuur verontschuldigt zich voor het ongemak dat de werken met zich meebrengen en stelt alles in het werk om de hinder tot een minimum te beperken.