Update werken Ter Heidelaan

Gepubliceerd op donderdag 8 juli 2021
Na het bouwverlof start de vierde en laatste fase van de werken aan de Ter Heidelaan (R25).
Vanaf 3 augustus tot midden december wordt er gewerkt van aan de rotonde met de batterijen tot net voorbij het kruispunt met de Betekomsesteenweg. De rotonde zal in die periode volledig afgesloten zijn voor auto- en vrachtverkeer.
 
Wat verandert er?
De rotonde aan kruising van de Aarschotsesteenweg (N21b) met de Ter Heidelaan (R25) krijgt een volledige make-over. De nieuwe rotonde zal bestaan uit gewapend beton, zodat ze bestand is tegen zware vrachtwagens. Fietsen aan de rotonde wordt ook een stuk veiliger. Er komen groene hagen tussen fietsers en auto’s en een veilige oversteekplaats - met handige drukknop - aan de Betekomsesteenweg.
 
Omleidingen
Het autoverkeer tussen Betekom en Aarschot volgt tijdens de werken een omleiding via de Gelrodesesteenweg, de Begijnendijksesteenweg en de Leuvensesteenweg (N19). Vrachtwagens (+ 3,5 ton) die normaal gezien via de rotonde rijden, moeten tijdens de werken een omleiding volgen via Werchter en de Provinciebaan (N229) in Rotselaar.
 
Fietsers volgen in beide richtingen een omleiding via het jaagpad langs de Demer. De tijdelijke verkeerslichten met drukknop aan het kruispunt van de Betekomsesteenweg met de Nijverheidslaan blijven al zeker tot het einde van de werken staan. Zo kunnen fietsers veilig de drukke Nijverheidslaan oversteken. Fietsers komende uit de Meetshovenstraat kunnen over de parking van ’t Wit Toreke fietsen en gebruik maken van de pas aangelegde fietspaden op de Ter Heidelaan.
 
Meer info op https://wegenenverkeer.be/werken/herinrichting-rotonde-en-vernieuwing-wegdek-ter-heidelaan-en-aanpassingen-fietspaden