Stad Aarschot verplicht mondneusmaskers in openbare gebouwen, woonzorgcentra en op wekelijkse markt

Gepubliceerd op woensdag 22 juli 2020
De stad Aarschot treft bijkomende maatregelen om het coronavirus in te dijken. Het dragen van een mondneusmasker is verplicht in alle publiek toegankelijke openbare gebouwen en woonzorgcentra, ook tijdens de wekelijkse markt, evenementen, socio-culturele activiteiten en sportwedstrijden.

Mondneusmasker verplicht

Om een heropflakkering van het coronavirus in Aarschot en de deelgemeenten tegen te gaan en de verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken, dringen extra maatregelen zich op. Daarom besliste het stadsbestuur om het dragen van een mondneusmasker te verplichten in Groot-Aarschot voor +12-jarigen in alle publiek toegankelijke openbare gebouwen en woonzorgcentra, en op de wekelijkse markt. Dit gebeurde bij besluit burgemeester.

UPDATE: Vanaf 24 juli is het dragen van een mondneusmasker ook verplicht tijdens evenementen, socio-culturele activiteiten en tijdens sportwedstrijden.

Deze verplichting blijft van kracht zolang de federale maatregelen naar aanleiding van de coronacrisis dit vereisen. In het belang van de volksgezondheid roepen we iedereen op om de regels na te leven. Het coronavirus is immers nog niet weg, integendeel. Dit blijkt uit de recente cijfers van Sciensano.

Gelaatsschermen niet toegelaten

Een gelaatsscherm mag enkel gedragen worden als het dragen van een masker of elk alternatief in stof niet mogelijk is omwille van medische redenen. Dus, op plaatsen waar een mondmasker verplicht is kan een gelaatsscherm als extra bescherming gebruikt worden mét een mondneusmasker, maar niet zonder masker. Hopelijk kan deze informatie jou verder helpen.

Van harte dank aan alle Aarschottenaren voor hun verantwoordelijkszin in deze moeilijke periode. Samen komen we uit deze crisis.