Social media

Peterschapsconcert 6 Gp CIS en stad Aarschot

Gepubliceerd op donderdag 5 september 2019
Op 27 september om 20 uur organiseert 6 Gp CIS samen met de stad Aarschot een peterschapsconcert om de bevrijding van Aarschot in de Tweede Wereldoorlog te vieren. De Koninklijke Muziekkapel van De Gidsen verzorgt de muziek.

6 Gp CIS

De 6de Groep Communicatie- en Informatiesystemen is een eenheid in de schoot van de Landcomponent. Haar hoofdopdracht bestaat erin via communicatie- en informatiesystemen steun te bieden aan operaties van Defensie in het buitenland. Het is tevens de peterschapseenheid van de stad Aarschot.

Peterschapsconcert

De bevrijding van Aarschot is dit jaar 75 jaar geleden. Om dit op een waardige manier te herdenken, wist 6 Gp CIS een klepper van muziekformaat te strikken: de Koninklijke Muziekkapel van De Gidsen. Deze muziekkapel werd opgericht in 1832, heeft over de hele wereld opgetreden en haalde al verschillende prijzen binnen.

“We kregen onlangs al bezoek van de Grenadier Guards om onze bevrijding te herdenken”, zegt burgemeester Gwendolyn Rutten. “Dit muzikale hoogtepunt is een mooie afsluiter van een belangrijke pagina uit de geschiedenis van Aarschot.”

Uniek programma

De Muziekkapel stelde voor het evenement een uniek programma samen dat mooi aansluit op het bezoek van de Grenadier Guards. De gekozen muziekstukken zullen allemaal verwijzen naar het oorlogsgebeuren en baden in een sfeer van herwonnen vrijheid. De programma-brochure zet ook drie bijzondere Aarschotse figuren in de kijker: Herbert ‘Harry’ Harding, Aloïs Van Craen en Gustave Rens. Ben jij ook benieuwd naar wat hun verdienste tijdens de oorlog was? Mis het peterschapsconcert dan zeker niet!

Meer info

Het peterschapsconcert vindt plaats op vrijdag 27 september in CC Het Gasthuis. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de balie van Het Gasthuis, via tickets@hetgasthuis.be of via www.hetgasthuis.be. 

De opbrengst wordt evenredig verdeeld tussen de Koninklijke Harmonie van Oud-strijders Aarschot en vzw Brotherhood Aarschot en wordt dus goed besteed.