Social media

Aarschot Kermis

Gepubliceerd op maandag 12 augustus 2019
Van 17 tot en met 26 augustus komen zo’n 35 kermisattracties en eetkraampjes naar Aarschot. In die periode zijn de Bonewijk en de Grote Markt het decor voor Aarschot Kermis. Maar er valt heel wat meer te beleven dan de kermis zelf.

Zaterdag 17 augustus: plechtige opening

De kermis wordt plechtig geopend om 15 uur. Wie graag een gratis ritje maakt, kan zich op dat moment melden aan de Sint-Rochustoren op de Grote Markt. Het stadsbestuur en de Belleman maken samen met een orkestje ook een wandeling over de kermis. Tijdens hun rondgang opent het stadsbestuur de kermis met een ritje in een attractie.

Zondag 18 augustus: parade met stadsreus

De dag nadien volgt meteen het hoogtepunt van de kermis. Dan wordt stadsreus Lowieke de Kasseistamper officieel gedoopt. Dat gaat gepaard met een groot feest. Lowieke stapt met een feestelijke parade over de kermis. Hij wordt vergezeld door de Belleman, steltenlopers en twirlings.

De stadsreus vertrekt om 15 uur aan het stadshuis en loopt via de Grote Markt en de Martelarenstraat naar zijn doopceremonie aan de O.L.V.-kerk. Priester Huub Gerrits zal hem daar dopen om 16 uur. Meteen volgt ook de inschrijving in het Guldenboek van Aarschot. Daarna gaat de parade verder via de Albertlaan en de Bonewijk.

Donderdag 22 augustus: muzikaal vuurwerk

Het traditionele vuurwerk van Aarschot Kermis zal vanaf dit jaar weer plaatsvinden op donderdag. Van 22 tot 22.30 uur kan je aan UGC cinema in de Demervallei het spektakel gaan bewonderen. Een mix van de beste muziek luistert het vuurwerk op en dat zorgt voor een unieke ervaring.

Vrijdag 23 augustus: kermis live

Vanaf 16.30 uur is er livemuziek op de kermis. Vanop zes verschillende podia speelt een resem artiesten allerlei genres. Zo geven onder andere The 5 AM, Papilloon en Rik Mercelis het beste van zichzelf. Ambiance gegarandeerd.

Maandag 26 augustus: beertjesworp

De beertjesworp sluit de kermis af op maandag 26 augustus. Eerst is er om 19 uur een beertjesworp op de Grote Markt. Daarna, rond 20 uur doen ze dat nog eens over op de Bonewijk. Het is die dag ook familiedag met verminderde prijzen.

Meer info over Aarschot Kermis?

www.zomervanaarschot.be