Badmuts vanaf 10 februari niet meer verplicht in Stedelijk Zwembad

Gepubliceerd op donderdag 1 februari 2024
Vanaf zaterdag 10 februari is het niet langer verplicht om een badmuts te dragen in het Stedelijk Zwembad van Aarschot, behalve tijdens het schoolzwemmen.

Vroeger was het om hygiënische redenen noodzakelijk om een badmuts te dragen in het Stedelijk Zwembad. De haren zorgden voor problemen in de filters, maar die tijd is voorbij. De nieuwe filters zijn veel beter bestand tegen haar. Uit overleg met de onderhoudsfirma blijkt dat er geen probleem meer is om de badmuts achterwege te laten.


Uitzondering voor schoolzwemmen

Het schoolzwemmen vormt hierop een uitzondering. De indeling van de schoolkinderen volgens de kleur van hun badmuts komt hun veiligheid ten goede en zorgt voor snellere interventies van de toezichters. Als de toezichters kinderen met een gele of rode badmuts in of rond het grote bad opmerken, kunnen ze meteen ingrijpen. Zo vermijden we ongelukken.


We zijn ervan overtuigd dat het aantal zwembadbezoekers dankzij deze beslissing zal stijgen. De laatste tijd kregen we immers regelmatig opmerkingen over de badmutsplicht. Er zijn zelfs zwemmers die om die reden naar een ander zwembad trokken. Maar vanaf 10 februari is er geen excuus meer om je bezoek aan ons Stedelijk Zwembad uit te stellen.