Social media

'Werkplaats' schiet uit de startblokken

Gepubliceerd op dinsdag 23 april 2019
De stad Aarschot werkt aan een nieuw hoofdstuk voor de Orleanstoren en de uitbouw van zijn omgeving als een groene long in het hart van de stad. De komende weken organiseren we tal van workshops vanuit het stadslabo 'Werkplaats' tegenover het stadhuis

We hebben een aantal thema’s uitgewerkt die we de volgende maanden in werkgroepen zullen onderzoeken en uitwerken. Hieronder een overzicht.

Donderdag 13 juni van 15 tot 17 uur: Groene verbinding

Samen met een landschapsarchitect gaan we aan de slag met de directe omgeving van de Orleanstoren. We denken na over het bos, een nieuw landschapspark en ruimte voor sport en spel.

Donderdag 20 juni van 14 tot 16 uur: Ruimtegebruik en programma

Een plek voor rust en stilte, sport en spel, landbouw en natuur? Samen gaan we op zoek naar welke nieuwe plekken en functies een meerwaarde kunnen betekenen voor de hele stad.

Maandag 24 juni van 14 tot 16 uur: Orleanstoren

We onderzoeken de rol van de Orleanstoren in het verleden en blikken vooruit naar de toekomst.

Maandag 8 juli van 14 tot 16 uur: Groene verbinding 2

We bespreken het ontwerp van de ‘Groene verbinding’ en werken aan een concreet en uitvoerbaar plan.

Schrijf je in!

Jouw deelname draagt bij tot het succes van het project en de toekomst van onze stad! Schrijf je dus snel in voor een of meerdere workshops door een mailtje te sturen naar info@werkplaats.be. Kan je er niet bij zijn? Neem dan een kijkje op https://werkplaats-aarschot.be.