Een fris kleurtje voor onze groene stad aan de Demer

Gepubliceerd op woensdag 17 mei 2023
De tijd staat niet stil. Onze stad evolueert graag mee. Dat geldt ook voor onze uitstraling. Daarom lanceren we op maandag 22 mei een vernieuwde huisstijl.

We kiezen voor een nieuw fris kleurtje dat twee belangrijke troeven van onze stad benadrukt: natuur en water. We versterken onze huisstijl door deze naar de essentie te herleiden van het DNA van Aarschot: groene stad aan de Demer.

Waarom?

Enerzijds willen we onze huisstijl strak en modern houden. Anderzijds willen we deze eenvormiger kunnen toepassen. Daarom kiezen we bewust voor één kleur. De groenblauwe kleur vindt zijn oorsprong in het DNA-verhaal over Aarschot dat in 2017 tot stand kwam door een volksbevraging en de inzet van een werkgroep. Hieruit bleek dat de inwoners Aarschot vooral als ‘groene stad aan de Demer’ bestempelen.

Efficiënte omschakeling

We hebben bewust gewacht met deze vernieuwing totdat de voorraad van briefpapier en enveloppen zo goed als opgebruikt was. Heel wat andere dragers van de huisstijl waren ook aan vervanging toe. Zo hingen aan heel wat masten al een tijdje geen vlaggen. Er was geen voorraad meer om de kapotte vlaggen te vervangen. We konden de bedrukte papierwaren en vlaggen nu meteen in de nieuwe kleur aankopen.

Leuk om weten is ook dat er geen ontwerpbureau ingeschakeld moest worden voor het uitwerken van de vernieuwde huisstijl. Dit gebeurde volledig in huis.