Stad Aarschot verlengt soepele regeling voor horecaterrassen

Gepubliceerd op donderdag 10 november 2022
De coronacrisis bezorgde de horecasector zware klappen. Nu de coronapandemie achter ons ligt, maakt de energiecrisis het de horecasector moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Daarom keurde de gemeenteraad op 10 november enkele maatregelen goed om de lokale horeca te ondersteunen.

Duwtje in de rug

Naar aanleiding van de coronacrisis stelde de stad Aarschot de lokale horeca in 2020, 2021 en 2022 vrij van de terrasbelasting. Daarnaast bood de stad de horeca-uitbaters de mogelijkheid hun uitgebreide zomerterrassen te behouden. Door de energiecrisis krijgen de horecauitbaters het opnieuw zwaar te verduren. De stad Aarschot laat hen niet in de kou staan. Daarom besliste de gemeenteraad op 10 november om de soepele regeling voor horecaterrassen uit 2020, 2021 en 2022 met twee jaar te verlengen.

De stad Aarschot zal de lokale horeca-uitbaters ook in 2023 en 2024 de kans bieden om een ruimer horecaterras te plaatsen. Uiteraard moeten ze voor het plaatsen van een terras wel nog steeds een aanvraag indienen bij de dienst Economie.

Soepele regeling voor plaatsing permanent terras

Voor de aanvraag tot het plaatsen of uitbreiden van een permanent terras zal de stad Aarschot in 2023 en 2024 een soepele regeling toepassen. Op die manier kunnen de lokale horeca-uitbaters hun terras maximaal uitzetten en steekt de stad hen een hart onder de riem in deze moeilijke periode.