Werkzaamheden aan Sportcentrum Demervallei

Gepubliceerd op maandag 29 augustus 2022
De stad Aarschot ging dit jaar van start met een energie-investeringsprogramma om haar gebouwen klaar te stomen voor de toekomst. De stad sloot hiervoor een onderhouds- en energieprestatiecontract af met VMA.

Energiezuinige ingrepen

Momenteel werken we aan het Stedelijk Zwembad en Sportcentrum Demervallei. We renoveren het dak en naast nieuwe ramen en deuren voorzien we dakisolatie en zonnepanelen. Binnen vervangen we de verwarming, de ventilatie en de technische zwembadinstallaties. We plaatsen ledverlichting en een warmtekrachtkoppeling. Op die manier kan de sportsite haar energieverbruik met ongeveer de helft verminderen, een flinke opsteker nu de energiekosten de pan uit swingen. Daarnaast beperken we het waterverbruik door waterrecuperatie. Zo besparen we jaarlijks maar liefst 5 keer de inhoud van het 25 meterbad.

Stedelijk Zwembad zet deuren open op Open Bedrijvendag

Benieuwd? Op zondag 2 oktober, de 32ste editie van Open Bedrijvendag, zet het Stedelijk Zwembad zijn deuren (nog verder) open en kan je er een kijkje nemen achter de schermen. Je kan er o.a. de technische ruimte van het zwembad bezoeken, waar je meer uitleg krijgt over de filterinstallatie, de waterbehandeling en de energiezuinige maatregelen die we treffen.

 

Tijdelijke sluiting zwembad en hinder in Sportcentrum Demervallei

In het kader van de geplande werken zal het Stedelijk Zwembad van 3 oktober tot en met 27 november gesloten zijn. Van 3 tot 30 oktober zal er ook hinder zijn in de sporthal en sportzalen, maar zonder impact op de uren van de sportclubs. De verwarming en ventilatie zullen niet functioneren tijdens de werken aan de technische installaties. Douches en kleedkamers zullen wel bruikbaar zijn dankzij een tijdelijk systeem voor sanitair warm water. VMA doet er alles aan om de timing aan te houden, maar deze is onder voorbehoud van gunstige werfomstandigheden. We verontschuldigen ons voor het ongemak en hopen op ieders begrip.

Meer info?

Heb je een praktische vraag, neem dan contact op met de sportdienst (016 56 20 15 - sportdienst@aarschot.be) of het zwembad (016 56 11 25 - zwembad@aarschot.be).