Klaar voor de Zomer van Aarschot?

Gepubliceerd op donderdag 9 juni 2022
Ben jij klaar voor de Zomer van Aarschot? Wij alvast wel! Na de barre coronatijden komen de warme zomermaanden eraan met een goedgevuld programma en voor elk wat wils.

Niet alleen de Aarschottenaren, maar iedereen in de omgeving, jong en oud, zullen ondergedompeld worden in hogere zomerse sferen met tal van activiteiten.

Klik hier om de overzichtsaffiche te bekijken.

Park Schoonhoven

Op 1 januari kocht de Stad Aarschot het voormalige kampeerterrein Schoonhoven aan, met de bedoeling er een volwaardig ontspannings- en recreatiepark voor haar inwoners van te maken. Vanaf 1 september nodigen we de Aarschottenaren uit om mee na te denken over de invulling daarvan.

Maar onbekend is onbemind, dus begeef je langs de nieuwe wandel- en fietsverbindingen naar het autovrije evenementenplein en beleef er een gezellige tijd in het groen. Om er te spelen en ravotten, (mee) te zingen, dansen, quizzen, lachen, kamperen bij de boswachter, dommelen, en zo veel meer. Of pik er elke vrijdagavond een filmpje mee in openlucht. Vergeet zeker niet onze expo en de tentoonstelling ‘Container Blues’ te bezoeken.

Parkgasten

Ook het fenomeen Parkgasten keert dit seizoen terug. Het begon vorig jaar als een projectje tijdens de coronacrisis dat meteen goed in de smaak viel. Daarom kan je elke donderdag in augustus komen genieten van openluchtoptredens in ons Stadspark. 

Parkgasten gaat van start op 4 augustus met Belgisch bluesicoon Roland Van Campenhout. Op 11 augustus staan Buscemi en Moody Mae op het programma. The Me in You staan voor je klaar op 18 augustus. Afsluiten doen we op 25 augustus met de familievoorstelling Grasshoppers van Circus Katoen. 

Tickets kosten 10 euro en kan je bestellen via de website www.hetgasthuis.be

Zomertour langs de deelgemeenten

In juli strijken Jeugdcentrum De Klinker en CC Het Gasthuis neer in elke deelgemeente. Ze pakken er uit met een kleurrijke combinatie van theater, springkastelen en circusworkshops.

Klassiekers op het menu

Op 21 juli, tijdens de nationale feestdag, geniet je in het Stadspark voor de zesde keer van het gezellige parkfestival Roots in het Park. Rootstown slaagde er opnieuw in om enkele pareltjes uit de (inter)nationale ‘roots scene’ naar Aarschot te halen. De dag ervoor, op 20 juli, weerklinkt er dan weer jazzmuziek vanuit ons idyllische Stadspark.

Ook andere traditionele evenementen zoals Fundays, de braderie, Aarschot Zingt, Aarschot Kermis, het vuurwerk en HAP Foodtruckfestival zullen deze zomer weer van de partij zijn.

Sint-Rochusverlichting

Uiteraard kunnen onze ‘lichtekes’ niet ontbreken in het zomerprogramma. We verlichten onze stad met sfeervol kaarslicht en bouwen daarmee verder op de traditie van onze voorouders. Al sinds de middeleeuwen branden de Aarschottenaren kaarsjes op 15 augustus, ter ere van Sint-Rochus, om zo de pest buiten te houden. Ook vandaag blijven de ‘lichtekes’ ons verbinden met elkaar. Daarom roepen we alle inwoners op om op 15 augustus mee te doen en hun buurt te verlichten.

Reuzeommegang

Op 21 augustus zien we het groots in onze stad. Letterlijk dan. Vanaf 15 uur trekt er een heuse parade door de straten van Aarschot. 25 groepen vol steltenlopers, dansers, acteurs, stadsreuzen, muzikanten en acrobaten zorgen voor sfeer en vertier. Een echte aanrader!

Doorlopende activiteiten

Je kan tijdens de zomermaanden doorlopend deelnemen aan tal van activiteiten. De sportievelingen onder ons kunnen genieten van Aarschot Fietst en zomerse fiets- en wandelzoektochten. Dorst gekregen? Breng een bezoekje aan Aarschot Zomerbart of de Klinker zomerbar.

Nieuwe activiteiten

Er staat ook heel wat nieuws op je te wachten deze zomer. Niet alleen in het stadscentrum, maar ook op Park Schoonhoven kan je terecht voor leuke activiteiten.

Smeer je dansbenen al maar in, want op vrijdag 24 juni vindt de 30+ Afterwork Party plaats op de Grote Markt. Je werkweek afsluiten met collega’s en/of vrienden? Een betere start van het weekend bestaat niet.

Op 13 augustus kan je komen genieten op Schaluin Smaakt. Heerlijk kuieren, snuisteren en genieten in zomerse sfeer. Lekker shoppen op de brocantemarkt en daarna iets lekkers eten en drinken terwijl je geniet van een optreden. Perfect om met heel het gezin te doen.

Voor het eerst organiseren we overnachtingen op Park Schoonhoven. De kleinsten onder (5+) ons kunnen komen Dommelen, vanaf 10-15 jaar kan je komen Kamperen bij de Boswachter.

Wat kan je zoal verwachten? De natuur verkennen, dieren opspeuren, heerlijke maaltijden en toffe poppenkastshows aan het kampvuur. Slapen doen we zoals een echte boswachter: in een transparante ‘dommel’, onder een prachtige sterrenhemel. 

Maar daar stopt het nog niet. De ochtend erna genieten we van een lekker ontbijt, ontdekken we de vlinderbakken en krijgen onze jonge boswachters hun eerste boswachtersdiploma. Wat een spannende en leerrijke overnachting!

Het volledige programma van Dommelen en Kamperen bij de Boswachter vind je op de website van CC Het Gasthuis.

Dit was nog maar voorsmaakje. De Zomer van Aarschot heeft nog veel meer te bieden! Het volledige zomerprogramma en tickets vind je op www.zomervanaarschot.be.